yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

POLAT, PROJELERİNİ TANITTI

POLAT, PROJELERİNİ TANITTI
27.03.2024 15:55
0
A+
A-
  • Yeniden Refah Partisi Yalova Belediye Başkan Adayı Ayhan Polat, Yalova’nın çehresini değiştirecek projelerinin hazır olduğunu söyledi.

Haber \ Zeynep TAŞTAN

Yeniden Refah Partisi Yalova Belediye Başkan Adayı Ayhan Polat, seçilmesi halinde hayata geçirmeyi planladığı projelerini kamuoyuna tanıttı.

Polat, projelerini şöyle sıraladı:

1) YENİ TURİZM MASTER PLANIN OLUŞTURULMASI: Yeniden Refah Belediyeciliği çalışmalarının tümü başta Yalova Üniversitesi’nden ve diğer üniversitelerden oluşturulacak bilim adamlarından oluşturulan bilim kurulu aracılığıyla tasarlanıp planlanarak, gerçekleştirilecektir. Bilim adamlarının katkılarıyla yapılacak yeni bir Yalova Turizm Master Planı ile diğer planlar entegre yürütülecektir.

2) YALOVA STADYUMUNUN TAŞINARAK BULUNDUĞU ALANA KENT MEYDANI VE KAMU BİNALARI İLE PARK, YEŞİL ALAN, REKREASYON ALANLARININ PLANLANARAK YAPILMASI PROJESİ

Yalova büyüyen, göç alan, şehirleşme süreci devam eden bir şehirdir. Ve kent meydan varlığı olmayan bir şehirdir. Trafik ve otopark sorunu üst düzeylere ulaşmıştır. Kamu kurum ve kuruluşları dağınık konuşlandırılmış ve sonradan İl olunması nedenli kurumsal planlamaların il düzeyinde yapılmadığı, başta valilik, belediye olmak üzere kurumsal kapasitelerinin artırılması, mekânlarının yenilenmesi gereken bir şehirdir. İnsanının yürüyerek hizmet aldığı bir şehirdir. Kent meydanları kentlerin kimlik oluşturmasında çok önemli bir unsurlardır. Meydanlar ilin kimliğini yansıtması yanında marka değeri katmaktadır. Yalova şehir merkezine çok yakın olan Yalova spor stadyumu, bulunduğu alandan kaldırılarak başka bir alana taşınarak, boşalan alana başta valilik olmak üzere belediye ve kamu binalarının buraya taşınarak kent meydanı ile kurumların, park, yeşil alan, kültür varlıkları, rekreasyon alanlarının planlandığı ve gerçekleştirildiği bir projedir.  Hâlihazırda bu bölgenin hemen yanında; Raif Dinçkök Kültür Merkezi ile Yalova İl Özel İdaresi, Milli Eğitim Müdürlüğü,  Defterdarlık, Tapu Sicil ve Kadastro Müdürlüğü, Sosyal Güvenlik Kurumu, Sağlık Müdürlüğü ve Diş Hastanesi vs. birçok kamu binası hizmet vermektedir. Şehrin tam ortasında bulunmaktadır. Kamu hizmetlerinin büyük kısmı bölge içinde verilecektir. Ve altına büyük bir otopark ile kentin otopark sorunu çözülecektir. Proje ile Yalova’nın dokusu bozulmayacak, şehir merkezi ile kamu binaları arasında kopukluk giderilecek, hizmetleri bir alanda toplanacak, halk yürüyerek hizmet alabilecek, şehre yeni yeşil alanlar ve kimlik kazandırılacaktır. Planlama ve proje ile Yalova halkı, esnafı ve işyerleri için hiçbir olumsuzluk bulunmadığı gibi şehir içi trafik ve park sorunu kökten çözülecektir. Proje Yalova’ya kazandırılacak büyük ve öncelikli değerdir.

3) YALOVA VALİLİĞİ’NİN KALDIRILARAK, BELEDİYE VE VALİLİK ALANINA ALTI OTOPARK OLMAK ÜZERE MEYDAN YAPILARAK YÜRÜYEN KÖŞK’TEN DEREAĞZINA KADAR TÜM SAHİLİNİN BÜTÜNCÜL OLARAK TASARLANARAK PLANLANMASI PROJESİ İLE YÜRÜYEN KÖŞK’TEN TERMAL ATATÜRK KÖŞKÜ’NE GEZİ VE TURİZM YOLU OLUŞTURULMASI PROJESİ

Proje ile valilik ve belediye binaları yeni düzenlenecek kent meydanına taşınarak ve boşalan bu alanda, altı otopark olmak üzere,  yeni bir meydan düzenlemesi yapılarak, Yalova’nın doğusunda bulunan Yürüyen Köşk’ten itibaren Termal’de bulunan Atatürk Köşkü’ne kadar özel bir planlama yapılarak bir turizm yolu oluşturulacaktır. Yalova Belediyesi ve valiliğin kaldırılacağı alana yeni bina yapılması kesinlikle engellenerek ortadan kaldırılmalıdır. Bu alan Yalova’ya dışardan gelen misafirlerin kent merkezi ile buluştukları alan olup kent dokusuna Yalova’nın kültür sanat ve kimliğine yakışır sahil ve denizle bütünleşir bir destinasyon alanı yaratılmalıdır. Yürüyen Köşk’ten dere ağzına kadar tüm sahil düzenlenecek, bisiklet ve yürüyüş yolu ile birlikte imkân sağlanabilirse tramvay eklenmelidir. Proje ile doğal, kültürel miraslar koruma altına alınacak, turizmimize en yüksek katkıyı sağlar hale getirilecektir. Kaplıcalar, Termal içindeki orman ağaçları varlığı, arboretumlar, (Termal, Karaca, Mini), TİGEM Garden A.Ş. çiçekçilik alanı, yol düzenlemeleri, sahil düzenlemeleri bu projenin temel dinamikleri olacaktır. Termal yolu çınar ağaçlarının korunması, yaşatılması Yalova turizmi için önemli hale gelmiştir. Yol üzerindeki çiçekçilerin ticari faaliyetleri de turizme katkı yapacaktır. Kent dokusuna ve kimliğine yakışır ve yaraşır sağlı sollu kazandırılabilecek yeni alanlarda tarımsal ve turizm kimlikli yapılaşmalar sağlanacaktır. Yeni başta çınar ağaçları olmak üzere tüm yol ağaçlandırılacaktır. Sahil düzenlemesi içinde;  Amfi tiyatro ve çevresi yeniden düzenlenecektir. Tiyatro yıl içerisinde 2 ay kullanılmaktadır. Yeni planlama ve düzenlemede yıl içerisinde tüm zamanlarda kullanılır hale getirilmesi hedeflenmektedir. Tiyatro etrafındaki tesisler kent kimliğimize yakışır bir şekilde yeniden düzenleme yapılarak turizme kazandırılacaktır. Düzenleme içinde; Dereağzı’na Yalova Balık Mezat’ı ve Sahil Restoranları yönelik tasarım ve planlama yapılarak turizme ve ekonomiye kazandırılacaktır. Tasarım ve planlama ve projeler özgün kent ve şehir planlama ve tasarımcılarına yönelik bir ihale ile proje yarışması yapılarak gerçekleştirilecektir.

4-) YALOVA İLİNE SPOR ALANLARI VE TESİSLERİ KAZANDIRMA PROJESİ İLE SPOR TURİZMİ PROJESİ

Termal kenti kimliğimize katkı yapacak Kadıköy ve Kurtköy sınırları içerisinde belli bir alanın spor kompleksi düzenlemeleriyle ilimiz spor kulüplerinin ve il dışından gelecekte profesyonel takımların kamp yapabilecekleri bir planlama ve yapılanmaya ihtiyacı vardır. Merkezden kaldırılan Yalova Atatürk Şehir Stadyumu buraya taşınacaktır. Birçok spor dalının kamp, antrenman ve müsabaka yapabileceği turizme ve ekonomiye ve kenti kimliğine uyarlı bir planlama ve proje süreci ile bu gerçekleştirilecektir. Bu çalışma ile ormanların içerisinde Termal ilçemize entegre çevreci spor kompleksleri ile Yalova da turizm altyapısına spor turizmi de eklenecektir.

5-) FEVZİ ÇAKMAK SAHASININ KALDIRILMASI, YERALTI OTOPARKI VE MEYDAN İLE YEŞİL ALAN DÜZENLEMESİ PROJESİ   

Mülkü Yalova Belediyesi’nde olan antrenman sahası olarak kullanılan sahanın halkın kullanımına açılarak kent dokusuna uygun bir planla altı otopark olmak kaydıyla sosyal yaşam alanı ve yeşil alan oluşturulacaktır.

6-) ÇEVRECİ ANLAYIŞLA KENTSEL DÖNÜŞÜM VE YENİ SOSYAL KONUT ALANLARI OLUŞTURULMA PROJESİ

Yalova 1999 depreminin izlerini hala silebilmiş değildir. Ve şehir yoğun göç almaktadır. Olası yeni bir deprem süreci öngörüsüyle birlikte yaşanabilir bir Yalova için yeni sosyal konut projelerine ihtiyaç vardır. Yeniden Refah belediyeciliğinde yerinde dönüşüm kentsel dönüşümler ve oluşturulacak yeni konut alanlarında Yalova dokusuyla uyuşan çevreci bir anlayış hakim olacaktır.

7-) ÇEVRECİ ANLAYIŞLA ATIKSU VE KANALİZASYON YÖNETİMİ VE ARITMA KALİTESİNİN YÜKSELTİLMESİ PROJESİ

Yalova Belediyeciliğindeki çevreci yaklaşım, Yalova Atık su ve Kanalizasyon Altyapı Tesislerini İşletme Birliği (YASKİ) çalışmalarına da uyarlanacaktır. YASKİ’nin arıtma kalitesi yükseltilerek sanayi ve tarımda kullanılması ve ekonomiye kazandırılması sağlanacaktır.

😎 BELEDİYE HİZMETLERİNİN HALKA KOLAY VE EKONOMİK ULAŞIMININ SAĞLANMASI, SOSYAL BELEDİYECİLİK FALİYETLERİ

E Belediye hizmetleri etkinleştirilecektir. Belediye bünyesindeki işletmelerde Ücretsiz WİFİ erişimi sağlanacaktır. Esnaf a ticari işletmelere su bedeli  % 50 indirimli verilecektir. Belediye Sosyal Yardımlarının kolay ve etkin ulaştırılacaktır. Üniversite ve LGS ye hazırlanan öğrencilere yönelik teşvikler verilecektir. STK’lara sosyal gelişimlerinin desteklenecektir. Kadın Kooperatiflerinin Kurulması sağlanarak, desteklenecektir. Kadınlara Yönelik Meslek Edindirme Kursları açılacaktır. İl içi, il dışı ücretsiz geziler ve turlar düzenlenecektir. Bağımlılık Tedavi Merkezleri açılacaktır. Her mahalleye kreş açılacaktır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.