yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4150
EURO
34,8024
ALTIN
2.404,36
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
20°C
Yalova
20°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C

‘ÖNEMLİ OLAN MAKAMDAN GÜÇ ALMAK DEĞİL; MAKAMA GÜÇ VERMEK!’

‘ÖNEMLİ OLAN MAKAMDAN GÜÇ ALMAK DEĞİL; MAKAMA GÜÇ VERMEK!’
07.06.2022 17:11
0
A+
A-

 

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Selihan Dicle Şimşek, ‘Nerede Kalmıştık Eğitim Seferberliği’ projesi kapsamında Yalova’da 694 kadının eğitim hayatına dokunduklarını söyledi. “Siyasetin öznesi insandır. Burada niçin olduğumuzun farkında olmak en iyi yol haritasıdır” diyen Şimşek, HABERCİ’ye özel açıklamalarda bulundu.

‘694 KADIN EĞİTİM HAYATINA DEVAM EDİYOR’..

‘Nerede Kalmıştık Eğitim Seferberliği’ projesinin Yalova’da ikinci döneminin yapıldığını ifade eden Şimşek, Yalova’da 694 kadın eğitim hayatına yeniden başladığını dile getirdi. Proje ile ilgili bilgiler veren Şimşek, şunları söyledi: “Yalova, eğitim seviyesi yüksek olan bir il. Bu projeye ilk başladığımızda Yalova’da bu kadar kadına ulaşacağımızı tahmin etmemiştik. Eğitim hayatını bırakmak zorunda kalan kadınlarımızı mahalle mahalle gezerek ve araştırarak tespit ettik. Çoğunun evine benim de katılımımla, kadın kolları yönetimimizdeki arkadaşlarımızla birlikte gittik. 2021 yılında Yalova’da 292 kadınımızın yeniden eğitim hayatına başlamasına vesile olmuştuk. 2022 yılı bahar döneminde ise 402 kadınımız daha eğitim hayatına devam etme kararı aldı. Yalova ilinin eğitim seviyesinin yüksek olan bir il olması ve nüfusu dikkate alındığında, birebir diyalogla ve zaten devletimizin kendilerine sunmuş olduğu bu hizmeti onlara ulaşarak anlattık, yollarını gösterdik, bu süreçte destek olacağımızı ilettik ve kayıt olmaları için Halk Eğitim Merkezlerine yönlendirdik. Sonuçlarına bakınca 1 değil, 5 değil, 100 değil; tam 694 kadının hayatına dokunmak demek, o kadının etrafını çevreleyen eşinin ve çocuklarının hayatlarına da dokunmak, bir adım atmalarına vesile olmak demek. Yalovalı kadınlarımız adına böyle bir çalışmaya aracı ve vesile olmaktan mutluluk duyuyoruz.”

‘HER GÖRÜŞTEN KADINI BULUŞTURDUK’..

Şimşek, hangi partiden olduğu fark etmeksizin kadınları aynı noktada buluşturmak için yola çıktıklarını ve bu kapsamda da iş dünyasında yer alan kadınları ‘Kadın Emeği, Türkiye’nin İstikbali’ programında bir araya getirdiklerini söyledi. Birçok kadından güzel dönüşler aldıklarını ve programı tekrar edeceklerini ifade eden Şimşek, “Kadının toplumsal mekanizmada hak ettiği yere ulaşması için güçlenmesi gereken alanları sınıflandırarak, Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığımız öncülüğünde onlara ulaşmaya çalıştık. Kadınların ekonomik işleyişe katılımını sağlayarak, ekonomik güce kavuşmasına destek olmak için ‘Kadın Emeği, Türkiye’nin İstikbali’ programını gerçekleştirdik. Her çevreden, her görüşten Yalovalı kadınlarımızın katılımını sağlayarak onlara; tüm kurumların tek çatı altında, devam eden destek ve hibelerini anlatmalarını sağladık. Bu program çok talep gördü ve beğenildi. Destekler güncellendikçe belirli aralıklarla, yeniden gerçekleştirmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

‘SİYASETİN ÖZNESİ İNSANDIR’..

Kadının siyasete dahil olmasının öneminden bahseden Şimşek, son olarak şunları söyledi: “Siyasetin öznesi insandır. Burada niçin olduğumuzun farkında olmak en iyi yol haritasıdır. Emanet aldığımız görevleri günü geldiğinde, en az bizler kadar hak eden yol arkadaşlarımıza devredeceğiz. O zaman geriye kalan şu olacaktır: Ben bu makamdan güç mü aldım, bu makama güç mü verdim? Niyetin özüne insanı koyarak, tüm kişisel hırslarımızdan arındığımızda ancak bulunduğumuz konumlara güç ve değer katanlar oluruz. Bunun gayesi için çabalıyoruz. Kısa zamanda hayatlara dokunduk. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan her fırsatta ‘siyasetteki başarısının sırrının, kadınları siyasete dahil etmesi’ olduğunu dile getirmektedir. Bunun bilincinde olan bir liderin siyasi partisinde kadın olarak siyaset yapmanın özgüven, gurur ve güzelliğini her zaman hissettik ve daha çok kadına ulaşmak adına projeler geliştirdik. İl Kadın Kolları Başkanlığı görevini devralmamın üzerinden 19 ay geçti. Geriye dönüp, neler yaptık diye baktığımda; yönetimimizle birlikte her zaman sahada, insanlarla birebir diyaloğu çalışmalarımızın temeline yerleştirdiğimiz, göz temasını gönüllere giden yolun anahtarı olarak gördüğümüz, çok anlattığımız, çok dinlediğimiz verimli bir süreç geçirdiğimizi düşünüyorum.”

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.