yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,5807
EURO
35,0710
ALTIN
2.457,99
BIST
10.499,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
28°C
Yalova
28°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
28°C
Cuma Az Bulutlu
30°C
Cumartesi Az Bulutlu
31°C
Pazar Az Bulutlu
31°C

ÖĞRENCİLER, MAMA ÜRETİM TESİSİNİ GEZDİ

ÖĞRENCİLER, MAMA ÜRETİM TESİSİNİ GEZDİ
06.06.2024 15:50
0
A+
A-

ALTINOVA BELEDİYE BAŞKANI YASEMİN FAZLACA:

‘SADECE YALOVA DEĞİL, ÇEVRE İLLERE DE TANITACAĞIZ’

Haber \ Esin KAYA

Altınova Vakıfbank İlkokulu, Marmara bölgesinin ilk ve tek tesisi olma özelliğini koruyan Kompost ve Sokak Hayvanları Mama Üretim Merkezi’ni ziyaret etti. Öğrencilere Altınova Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca da eşlik etti. Kompost ve Sokak Hayvanları Mama Üretim Merkezi’nde gerçekleştirilen çalışmalar ile ilgili öğrenciler bilgilendirildi.

KALİTELİ MAMALAR ÜRETİLİYOR

Sokak hayvanları için günde 70 kilo mama üretildiğini öğrencilere aktaran Altınova Belediyesi Çevre Mühendisi Çağrı Gürol, “Tesisimizde sokak hayvanları için mama üretimi yapılmaktadır. Tesisimiz sıfır atık projesi çerçevesinde faaliyetiyle tersanelerimizin yemek artıklarının çöpe gitmesini engelledik. Bu tesiste sokak hayvanlarımız için son derece kaliteli mamalar üretiliyor” dedi.

SEBZE VE MEYVE ATIKLARINDAN GÜBRE ÜRETİLİYOR

Kompost tesisi hakkında da bilgi veren Altınova Belediyesi Çevre Mühendisi Gürol, “Kompost tesisimizde ise pazaryeri ve bahçelerdeki sebze ve meyve atıklarından gübre üretiyoruz. Bu gübreleri de vatandaşlarımıza ücretsiz olarak dağıtıyoruz” şeklinde konuştu.

‘TESİSİMİZİ ÇEVRE İL VE İLÇELERE DE TANITACAĞIZ’

Sokak hayvanlarının korunması konusunda gelecek nesillerin daha fazla bilinçlenmesi adına okullar ile işbirliği yapılarak tesis hakkında bilgilendirmelerin artması yönünde çalışmalar başlattıklarını belirten Altınova Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca, “Tesisimizde günde 70 kilo mama üretimi ile can dostlarımızın yanındayız. Gelecek neslimiz olan çocuklarımıza sokak hayvanlarının korunması hususunda bilinçlendirme amacıyla gerekli çalışmalarımızı başlattık. Tesisimizi sadece Yalova değil, çevre il ve ilçelerimize de tanıtacağız. Kompost tesisimizde sebze ve meyve atıklarından gübre üretiyoruz. Bu konu ile ilgili de çevremizde bulunan yemek firmaları ve tersanelerimizle de görüşerek sebze ve meyve atıklarından daha fazla gübre üretimi sağlamak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Ziyaret sonunda Altınova Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca, sokak hayvanlarına dağıtılmak üzere öğrencilere tesiste üretilen mama ve gübre hediye etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.