yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
17°C
Yalova
17°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Hafif Yağmurlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

‘O PARA MİLLETE DÖNECEK!’

‘O PARA MİLLETE DÖNECEK!’
17.08.2022 17:34
0
A+
A-

“5’li çete 204 milyar dolara yakın parayı götürdü” diyen CHP Lideri, Yalovalılara söz verdi:

‘O PARANIN TAMAMI MİLLETE GERİ DÖNECEK!’

  • ..”Paraları İngiltere’ye, vergi cennetlerine götürdüler. Sanıyorlar ki, Kılıçdaroğlu gelirse kurtulacağız. Sözüm söz; tüyü bitmemiş yetimin hakkını savunacak ve o paraların tamamını millete getireceğim.”

..”Bize güvenin, bize inanın. Hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek!”

  • Önce Deprem Anıtı’na giden ve ardından GARDEN A.Ş.’yi ziyaret eden Kılıçdaroğlu, sonrasında RDKM’deki Grup Toplantısı’nda konuştu. CHP Lideri, esnaf ziyaretinin ardından bir de ev ziyareti gerçekleştirdi ve akşam saatlerinde Yalova’dan ayrıldı.

..”Bay Kemal alın teri dökenden yana, üretenden yana, ev kadınından yana. Bay Kemal gelince o 13 uçağı da satacak, devletin hazinesine yazacak.”

  •  ..”Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün maliyeti 3.3 milyar dolar. Verilen garanti 9 milyar dolar. Yüzde 100’ün üstünde para kazanıyorsun. Kimin parası? Fakir-fukaranın parası.”

..“Son 18 yılda beşli çete dediğimiz şirketlere 203 milyar 700 milyon dolarlık ihale verildi. Bu işi yapacak başka adamlar yok mu?”

 

  • Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısını Yalova’da yaptı. Kılıçdaroğlu Yalova’da, 17 Ağustos Marmara Depremi’nin 23’üncü yıldönümü dolayısıyla ilk olarak Deprem Anıtı’nı ziyaret etti ve anıta karanfil bıraktı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na; CHP’li milletvekilleri, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, İl Başkanı Mehmet Gürel ve yöneticiler de eşlik etti. Kılıçdaroğlu, Deprem Anıtı’nın içerisindeki sergiyi de gezdikten sonra Yalova Garden A.Ş.’ye bir ziyaret gerçekleştirdi. Kılıçdaroğlu, Yalova’daki seraları gezdi ve sonrasında kısa bir toplantı gerçekleştirerek yetkililerden bilgi aldı. Üreticilerle bir araya gelen Kılıçdaroğlu, “Pandemi bütün dünyaya şu gerçeği gösterdi; tarımsız bir dünya düşünemeyiz. Dolayısıyla bizim var olan topraklarımızı çok verimli bir şekilde kullanmamız ve insanlarımızı da toprağa küstürmememiz gerekir. Eğer insanları toprağa küstürürseniz felaket bir tablo çıkıyor ortaya” dedi.

  • Önce rozet taktı, sonra iktidara yüklendi..

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, daha sonra RDKM’ye geçerek partisinin grup toplantısına başkanlık etti. Kılıçdaroğlu, konuşmasından önce, Cumhur İttifakı ile Çınarcık Belediye Meclisi üyesi olan ve daha sonra CHP saflarına katılan Ali Altınparmak’a parti rozetini taktı.

  • ‘203 milyar 700 milyon dolarlık ihale verildi’

Toplantıda konuşan CHP Genel Başkanı, Türkiye’de herkesin huzur içerisinde yaşaması gerektiğini söyledi. Yalova’dan iktidara seslenen Kılıçdaroğlu, “Son 18 yılda beşli çete dediğimiz şirketlere 203 milyar 700 milyon dolarlık ihale verildi. Bu işi yapacak başka adamlar yok mu? Bunların büyük bir kısmı paralarını da İngiltere’ye, vergi cennetlerine götürdüler. Sanıyorlar ki, Kılıçdaroğlu gelirse kurtulacağız. Sözüm söz; tüyü bitmemiş yetimin hakkını savunacağım. O paraların tamamını millete getireceğim” dedi.

  • ‘Yalovalıların huzurunda söylüyorum’..

Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün yapı maliyetinin 3.3 milyar dolar olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: “Verilen garanti 9 milyar dolar. Yüzde 100’ün üstünde para kazanıyorsun. Kimin parası? Fakirin fukaranın parası. Gaziosmanpaşa Köprüsü yapım maliyeti 1 milyar 200 milyon TL, verilen garanti 15 milyar dolar. Akıl tutulması var. Yalovalıların huzurunda söylüyorum: Eğer yüreğin varsa, benim verdiğim rakamlardan şüphen varsa, çıkarsın televizyonda karşıma, sana ders veririm ben. Çıkar mı? Kabahati var efendim; çıkamaz. Haklı olsa çıkar değil mi? Zafer Havalimanı Kütahya 50 milyon euroya yapılmış. Verilen garanti 208 milyon euro. Kim ödüyor parayı? Bu milletin fakiri-fukarası. Bay Kemal alın teri dökenden yana, üretenden yana, ev kadınından yana. Bay Kemal gelince o 13 uçağı da satacak, devletin hazinesine yazacak. ‘İsraf haramdır’ diyorlar. Aramızda siyahla beyaz kadar fark var. Bu ülkeye demokrasiyi getireceğiz. Bu ülkede siyaset kurumu vatandaştan aldığı her kuruşun hesabını verecek. Bize güvenin, bize inanın. Hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek.”

  • Son olarak muhtarlar ve esnafla buluştu..

RDKM’deki toplantıdan sonra Hilton İnn Otel’e geçen Kılıçdaroğlu, muhtarlarla buluştu. Akşam saatlerinde Cumhuriyet Caddesi’ndeki esnafla bir araya gelen Kılıçdaroğlu, daha sonra bir ev ziyaretinin ardından Yalova’dan ayrıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.