yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
16°C
Yalova
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
22°C

O; BAŞKAYDI!

O; BAŞKAYDI!
16.03.2022 17:33
0
A+
A-

 

 

  • Haber / M. Ali CANTÖRÜN

 

..”Evet.. Can bedenden çıktı ve Yalova halkı değerli bir insanını, beyefendi bir büyüğünü kaybetti. Milletvekilimiz Cevdet Aydın, 17 Mart 1999 Çarşamba günü tedavi gördüğü Florance Nightingel Hastanesi’nde yaşama gözlerini yumdu..”

Yukarıdaki bu cümleler, HABERCİ’nin bundan 23 yıl önce Yalova halkı ile paylaştığı manşet haberin ilk satırlarıydı. İlk milletvekilimiz Cevdet Aydın’ın vefatını bu giriş cümlelerinden oluşan haberle Yalova halkına duyuruyordu; HABERCİ.

23 yıl önce bugün Merhum Aydın’ın vefatını ‘BİZ NASIL UNUTURUZ SENİ!’ başlıklı manşeti ile Yalovalılara duyurmuş, Merhum Barış Manço’nun sevilen şarkı sözlerinde olduğu gibi, ‘BİZ NASIL UNUTURUZ SENİ’ diyerek Yalovalıların duygu ve düşüncelerini paylaşmıştık.

………………………………..

Yalova’nın ilk milletvekili Merhum Cevdet Aydın, ebediyete intikalinin 23. yılında bugün saat 13.45’te Yalova mezarlığındaki aile kabristanında bir kez daha rahmetle anılıyor.

Mezarı başında mevlid-i şerif okutulacak olan Merhum Aydın, ailesi, yakınları, sevenleri ve partililer tarafından dualarla anılacak.

“KENDİSİNİ BİR KEZ DAHA RAHMETLE VE ÖZLEMLE ANIYORUZ.”

Bugünkü anma törenine ilişkin Yalovalılara ve partililere seslenen DP İl Başkanı Ahmet Özsümer, bakın neler söyledi: “Değerli büyüğümüz, Yalova’mızın ilk milletvekili Merhum Cevdet Aydın’ın vefatının üzerinden 23 yıl geçti. Bu dünyadan göçüp giden insanların ardından elbette iyi-güzel şeyler söylenir ve bu, bizim toplum olarak güzel hasletlerimizden biridir. Ancak, hakikaten Yalova için çok büyük bir değerdi ve kendisini kaybettikten sonra uzun bir süre ne ağabey olarak ne siyasetçi, seçilmiş olarak boşluğu doldurulamadı; Merhum Cevdet Aydın’ın. Bu duygular içerisinde bugün kendisini bir kez daha rahmetle ve özlemle anıyoruz. Görev yaptığı kısa süre içerisinde bir yat limanı projesini rayına sokmuştu, vefatından sonra gecikmeli de olsa O’nun başlattığı yatırım tamamlandı ve hizmete girdi. Rahmetlinin Termal Kaplıcalar başta olmak üzere, Çınarcık ve çevresindeki doğa turizminin geliştirilmesine, şehre Organize Sanayi Bölgelerinin kazandırılmasına, Yalova’nın eğitim, sağlık, turizm, ekonomi her alanda gelişip büyümesine yönelik çok sağlam projeleri, hayalleri vardı; ömrü vefa etmedi. O, sadece demokrat partililerin değil, her siyasi görüşten, her kesimden Yalova insanının sevdiği, değer verdiği büyüğü, ağabeyi idi. Bir kez daha mekanı cennet olsun diyor, kendisini unutmadığımızı, unutmayacağımızı ifade ediyor, bugünkü anma törenine iştirak edecek herkese şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum.”

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.