yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,5997
EURO
34,7996
ALTIN
2.404,43
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
22°C
Yalova
22°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
21°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
21°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

NEREDE BİZDE O VİZYON!

NEREDE BİZDE O VİZYON!
02.01.2022 16:05
0
A+
A-

 

  • İnşaat Yüksek Mühendisi Kemal Baş, “Galataport’a yanaşan Cruise gemilerinin Yalova’ya da uğraması sağlanamaz mı?” demiş ve “Yanı başımızda gelişen ve dünyayla entegrasyonumuzu artıracak gelişmelere kayıtsız kalmaya devam mı edeceğiz?” sorusunu sormuştu.
  • Yalova halkı ise bu ve benzer görüşlerin Yalova’yı yöneten zihniyetin ilgisini çekmeyeceğine ve yaşanan kısır siyasi çekişmelerden böylesi vizyoner yaklaşımlara sıra gelmeyeceğine inanıyor.

 

  • Haber / M. Ali CANTÖRÜN

Lüks otel zincirlerinden Peninsula’nın yanı sıra Paket Postanesi, ofis ve AVM alanı ile 1.7 milyar dolarlık yatırım değerine sahip Galataport’un ilk etabı geçtiğimiz haftalarda açılmıştı. Limanda perakende ve restoran alanlarında doluluk oranı yüzde 80’i aştı. Binlerce kişinin istihdam edildiği projede, yılda 8,5 milyonu yabancı toplam 25 milyon ziyaretçi hedefleniyor.

Kemal Baş, “Galataport’a yanaşan Cruise gemileri niçin Yalova’ya da gelmesin?” demişti..

Yalova Belediyesi eski İmar Müdürü, Teknik İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı, İnşaat Yüksek Mühendisi Kemal Baş, geçtiğimiz günlerde HABERCİ’ye yaptığı açıklamada, ”Bakın; komşumuz İstanbul’da Galataport yeni çekim merkezi olarak misafirlerini ağırlamaya başladı.  Gündemi bir hayli meşgul ediyor. Galataport’a yanaşan Cruise gemilerinin Yalova’ya da uğraması ile ilgili altyapı yatırım hazırlıkları yapılıyor mu, yoksa yanı başımızda gelişen ve dünyayla entegrasyonumuzu artıracak bu gelişmelere kayıtsız kalmaya devam mı edeceğiz? Yalova’mızı dünyaya açacak mıyız yoksa küçük hayallerimizin içerisinde sığda mı saklayacağız?” şeklinde konuşmuş, Yalova’yı yönetenlerin bir vizyon ortaya koymalarının zamanı geldiğini söylemişti.

‘Hangi vizyon Allah aşkına!’

Yalova halkı ise seçtiklerinden yana hayli umutsuz, bakın bu konuda ne diyor: “Genç kardeşimizin gelişmelere bakış açısı mükemmel, ancak Yalova’nın yönetim kademelerine baktığımızda fazla iyimser bir yaklaşım. Zira koltuklarda oturanlar, bırakın Galataport’a uğrayan Cruise gemilerini Yalova’ya çekecek alt yapı için proje geliştirmeyi, şehirdeki mevcut balıkçı barınağının ve marinanın en basit problemlerini dahi çözecek kapasitede değiller. Maalesef şehrimizin gerçeği bu.”

 

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.