yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Parçalı Bulutlu
20°C
Yalova
20°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C

NE GÜZELSİN 23 NİSAN

NE GÜZELSİN 23 NİSAN
24.04.2022 13:57
0
A+
A-

 

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 102. yıldönümü, Yalova 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen tören ve etkinliklerle kutlandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Abdülaziz Yeniyol, günün anlam ve önemine ilişkin konuşma gerçekleştirdi. Müdür Yeniyol Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, 23 Nisan’ı çocuklara bayram olarak armağan etmesinin, geleceğin teminatı çocuklara verdiği büyük önemin bir göstergesi olduğunu işaret etti. İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Abdülaziz Yeniyol konuşmasına, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 102. kuruluş yıl dönümünü, tüm çocuklarımızın Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en samimi duygularımla kutluyor, bugün bu ülkenin yarını olarak gördüğümüz her bir çocuğumuzun sevincini ve gururunu armağan eden Başöğretmen Atatürk’e ve millî irademizin tecelligâhı gazi meclisimizi var eden tüm şehitlerimize, kahraman gazilerimize, minnet ve şükranlarımı sunuyorum” sözleriyle başladı.

‘SEVGİ TOMURCUKLARI YEŞERTECEĞİZ’..

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı 23 Nisan 1920’yi, ulusumuza çocuk bayramı olarak armağan ederek, hem ulusun geleceği olan çocuklara verdiği değeri ve duyduğu güveni, hem de dünya barışına verdiği önemi göstermiştir” diyen Yeniyol, sözlerine şöyle devam etti: “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, dünya çocuklarının katılımıyla kutlanan ilk ve tek çocuk bayramıdır. Bu bayram, dünya çocukları arasında barış ve kardeşliğin paylaşılmasına ve dolayısıyla dünya barışına hizmet eden bir bayramdır. Bugün insanlığın ortak hayali savaş, baskı ve şiddetten arındırılmış barış ve huzur dolu bir dünyada yaşamaktır. Bu dünyayı yüreklerindeki sevgi tomurcukları ile yeşertecek olan çocuklarımızın her türlü olumsuzluktan uzak, sevgi ve güven dolu bir ortamda yetiştirilmesi noktasında hepimize düşen sorumluluğun bilincindeyiz. Bizler demokrasimizi çocuklarımızla birlikte gelecek nesillere taşımaya, milli iradeyi dünya durdukça yaşatmaya devam edecek ve geleceğin büyükleri olarak baktığımız çocuklarımızı özel bir gayretle hayata hazırlamaya devam edeceğiz.”

GÖKYÜZÜNE BALON BIRAKTILAR..

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilkokul ve ortaokullarda düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Yalova Valisi Muammer Erol, ilkokullar arası şiir okuma ve ortaokullar arası resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini takdim etti. Ödül töreninin ardından Atatürk İlkokulu öğrencilerinin hazırlamış olduğu müzikli, danslı tiyatro gösterisi ve halk oyunları etkinliği gerçekleştirildi. Törenin ardından meydanda bulunan öğrencilerin ellerinde Türk bayraklı balonlar, verilen komutla gökyüzüne bırakıldı ve renkli görüntüler oluştu.

KENT MÜZESİ’NDE FOTOĞRAF SERGİSİ AÇILDI..

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 102. yıldönümü etkinlikleri dolayısıyla Yalova Kent Müzesi’ndeki fotoğraf sergisi protokolün katılımıyla açıldı. Kurdele kesiminin ardından Yalova Valisi Muammer Erol başta olmak üzere protokol üyeleri sergiyi gezerek öğretmenlerden bilgi aldı. Kent arşivi ve kent belleğine fotoğraflarıyla katkı sağlayan öğretmenler Aliye Aydıner, Erten Sekitmez, Gönül Ercoşkun, Leyla Tavacı, Meftun Okuyan Bakım, Şadan Özkeser’e teşekkür plaketleri Yalova Valisi Muammer Erol, AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol, Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, Yalova Garnizon ve Karamürselbey Eğitim Merkezi Komutanı Tuğamiral Neslim Eski, İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu ve Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı takdim etti.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.