yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,5467
EURO
34,9817
ALTIN
2.420,36
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
22°C
Yalova
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Parçalı Bulutlu
21°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

‘MUHAREBE TARİHİNDE DEVRİM YAPACAKLAR’

‘MUHAREBE TARİHİNDE DEVRİM YAPACAKLAR’
24.03.2022 16:36
0
A+
A-

 

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Türk Silahlı Kuvvetlerinde elde ettiği başarının ardından Libya, Azerbaycan ve son olarak Ukrayna’da adından sıkça bahsettiren insansız hava aracı (İHA) ve silahlı insansız hava aracının (SİHA) üreticisi Selçuk Bayraktar, Yalova’da söyleşiye katıldı. Baykar Teknoloji Lideri, T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Yalova Altınova Milli Savunma Üniversitesi Astsubay Meslek Yüksek Okulu öğrencileriyle buluştu. Altınova ilçesinde bulunan Karamürselbey Eğitim Merkezi Komutanlığı’nda askeri öğrencilere seslenen Bayraktar, insansız hava araçlarıyla ilgili bilgiler verdi. Bayraktar, çalışmalarını sürdürdükleri Bayraktar TB3 ve Kızılelma’yı da bir an önce TSK’nin envanterine katmak istediklerini dile getirdi.

‘MUHAREBE TARİHİNDE DEVRİM YAPACAKLAR’..

Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, Bayraktar TB3 ve Bayraktar Kızılelma üzerinde yaptıkları çalışmalara ilişkin, “Bayraktar TB3 ve Kızılelma, inşallah bu iki hava aracı göreve başlarsa muharebe tarihinde devrim yapacaklar” dedi. Savunma sanayisinin, ulusların bağımsızlığı için önemli olduğunu belirten Bayraktar, teknoloji geliştirebilme kabiliyetinin de uluslar için neredeyse okuma-yazma bilme oranı kadar yaşamsal öneme sahip olduğunu söyledi. Teknolojide yazılımın önemine dikkat çeken Bayraktar, üretmekten daha önemlisinin tasarlamak olduğunu belirtti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.