yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
20°C
Yalova
20°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Hafif Yağmurlu
19°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

MOBİL HAYAT eTWİNNİNG PROJESİ UYGULANMAYA BAŞLADI

MOBİL HAYAT eTWİNNİNG PROJESİ UYGULANMAYA BAŞLADI
20.04.2022 15:57
0
A+
A-

 

 

Haber / Zeynep TAŞTAN 

eTwinning projesinde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersini teknolojik imkanlar doğrultusunda geliştirmek ve bu sayede ders kazanımlarının öğrenciler tarafından kalıcı hale gelmesini sağlayabilmek için DİNAPP adlı mobil bir uygulama geliştirildi. Yalova İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “DİNAPP android platformunda çalışan bir telefon uygulamasıdır. Bu uygulamamızın içeriklerinde ayetler, hadisler dini kavramlar, şairler ve şiirler, mukaddes mekanlar yer alıyor. Ayrıca bu içeriklerle ilgili eğlenceli etkinlikler, öğretici videolar, okul içi ve okul dışı faaliyetler,  sanatsal çalışmalar bulunmaktadır.  İçerikler ve etkinlikler her ay güncelleniyor. eTwinning projesinde Mersin, İzmir, Erzurum, Sivas ve Bilecik’ten ortak okullar bulunuyor. Her ayın içeriğine göre faaliyetler ortak okullardaki öğrencilerle birlikte yapılıyor. Öğrenciler bu proje sayesinde din kültürünü oluşturan temel değerleri yaparak, yaşayarak ve görerek, eğlenceli bir şekilde öğrenmektedir. Bu sayede hayatlarında olumlu yönde kalıcı davranış değişiklikleri oluşmaktadır” denildi.

ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLER YAPILDI..

eTwinning proje kapsamında ‘hayırlı işlere yarışınız’ ayeti ışığında iyilik kolileri etkinliği yapıldı. Bu etkinlikte eş zamanlı olarak okuldaki ve ortak okullardaki her sınıf bir yardım kolisi oluşturdu. Bu kolileri proje öğrencileri ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırdı. ‘Yaşlılara hürmet göstermek ‘ hadisi ışığında köydeki, mahalledeki, şehirdeki büyükleri, yaşlıları, emekli öğretmenleri öğrencilerle birlikte ziyaret edildi.  Mustafa Asım Köksal’ın ‘Besmele’ adlı şiirinden hareketle ‘Besmelemi Renklere Boyuyorum’ etkinlikleri yaparak, panolar oluşturuldu. Bunun gibi pek çok etkinliği DİNAPP uygulaması aracılığıyla öğrencilerle gerçekleştirildi. Yapılan etkinliklerin videolarını, fotoğraflarını DİNAPP uygulaması faaliyetler kısmına yüklendi. Böylelikle öğrencilerin uygulamada kendilerini ve faaliyetlerini gördüklerinde DİNAPP uygulamasına olan ilgileri daha çok artmış oldu. DİNAPP ile elde edilmek istenen amaçlardan biri de öğrencilerin internette geçirdikleri zamanı yararlı kılmak, boş zamanlarını en güzel bir şekilde değerlendirebilmelerini sağlamak. Güvenilir, doğru bilgilere ulaşım kolaylığı sağlamak. Uygulama PlayStore’da, DİNAPP adıyla yükleniyor.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.