yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,6610
EURO
35,4440
ALTIN
2.506,82
BIST
10.851,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Açık
32°C
Yalova
32°C
Açık
Pazartesi Açık
33°C
Salı Az Bulutlu
31°C
Çarşamba Az Bulutlu
32°C
Perşembe Az Bulutlu
30°C

MİMARİ ESTETİK KOMİSYONU KURULUYOR

MİMARİ ESTETİK KOMİSYONU KURULUYOR
04.06.2024 13:33
0
A+
A-

ÇİFTLİKKÖY’DE MİMARİ ESTETİK KOMİSYONU KURULUYOR

Haber \ Esin KAYA

Çiftlikköy Belediye Başkanı Adil Yele başkanlığında yapılan Haziran ayı belediye meclisi toplantılarının ilk oturumunda on gündem maddesi görüşüldü. Mecliste, Çiftlikköy’ün ana caddeleri ve karayolu kenarlarında bulunan binaların mimari ve estetik anlamda standarta bağlanması amacıyla belediye bünyesinde bir mimari estetik komisyonu kurulmasıyla ilgili ilk adımlar atıldı. Konuyla ilgili olarak meclis üyelerine bilgi veren İmar ve Şehircilik Müdürü Rahmi Soyaslan, “Çiftlikköy’de meydanlar, ana arterler, karayolu çevresindeki yapıların, ilçemizin görsel ve estetik görünümüne katkı sağlaması açısından cephesi, çatı şekli, mimarisi gibi görsel detaylarının belirlenmesi ve iskan verilirken bu unsurların gözetilmesini sağlayacak bir mimari estetik komisyonu kurulması için bir yönetmelik taslağı oluşturduk. Bu sayede Çiftlikköy’deki yapılaşmanın daha estetik hale getirilmesi ve nitelikli mimari kullanılması mümkün olacak” diye bilgi verdi. Meclis İmar Komisyonu’na havale edilen gündem maddesi, komisyon tarafından detaylı olarak incelendikten sonra mecliste karara bağlanacak.

‘Peyzaj mimarlığı disipliniyle değerlendirilecek’

Konuyla ilgili bilgi veren Başkan Yele, “Kurulacak olan komisyon, belediye sınırları içerisinde yerleşik ve yerleşime yeni açılacak alanlardaki yapıların şehircilik, mimarlık, kentsel tasarımı ve peyzaj mimarlığı disiplinleriyle değerlendirilerek, yaratıcı ve estetik çözümlere dönük bina cepheleri ve binalar, örnek kent mekanları ve kentsel tasarım projeleri elde etmek için görüş bildirecek” diye konuştu.

MİLLETVEKİLİ BECAN, MECLİS OTURUMUNU İZLEDİ

Çiftlikköy Belediye Meclisi’nin Haziran ayı ilk oturumuna CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan da katılarak, meclis üyelerine çalışmalarında başarılar diledi. Gündem maddeleri arasında yer alan plan değişikliği itirazları, koruma amaçlı imar planları, plan hükümleri ilaveleri, revizyon imar planı, gelir tarifesindeki değişiklikler, sosyal hizmetler müdürlüğü ek bütçesi ve vatandaş talepleri de detaylı incelenmek üzere ilgili komisyonlara havale edildi. Mecliste Haziran Ayının ikinci oturumu 6 Haziran Perşembe günü saat 14.30’da yapılacak.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.