yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
15°C
Yalova
15°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
22°C

MİLLETİN KAPISI: AÇIK KAPI

MİLLETİN KAPISI: AÇIK KAPI
14.06.2022 16:57
0
A+
A-

 

 

Yalova Valiliği tarafından Uygulama Oteli’nde Açık Kapı Şube Müdürlüğü’nün Tanıtım ve Değerlendirme Toplantısı Vali Muammer Erol’un katılımıyla gerçekleştirildi..

 

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Milletin Kapısı, Açık Kapı Projesi basın mensuplarına tanıtıldı. Yalova Valiliği tarafından düzenlenen programda Vali Muammer Erol, Vali Yardımcısı Mustafa Asım Alkan, Yalova Açık Kapı Şube Müdürü Mehmet Aygün ve İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdür Vekili Mehmet Altun hazır bulundu.

2017 yılında hayata geçirildi..

Yalova Açık Kapı Şube Müdürü Mehmet Aygün, proje ile ilgili bilgilendirmede bulundu. Müdür Aygün, “Açık Kapı Projesi, vatandaşla en üst düzeyde iletişimin kurulması, taleplerinin etkin ve hızlı bir şekilde alınarak takip edilmesi ve sonuçlandırılması amacıyla İçişleri Bakanlığınca 180 günlük hükümet eylem planı kapsamında 2017 yılında hayata geçirilmiştir” dedi.

‘Devlet ve vatandaşın iletişimi güçleniyor’..

Müdür Aygün, sözlerini şöyle sürdürdü: “4 Nisan 2020 tarihli ve 31089 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Valilik ve Kaymakamlık Birimleri Teşkilat, Görev ve Çalışma Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelikle, Valiliklerde Açık Kapı Şube Müdürlüğü olarak teşkilat yapısına eklenmiştir. Projenin amacı, İçişleri Bakanlığınca vatandaşlarımıza hızlı, etkin ve etkili bir hizmet sunmak. Vatandaşlarımızın kamu hizmetlerine erişimini kolaylaştırarak öneri, talep ve şikayetlerini içeren başvurularını en kısa sürede sonuçlandırmak. Kamu hizmetlerinin sunumunda memnuniyeti ve devletle vatandaşlarımız arasındaki karşılıklı iletişim ve güveni artırmaktır.”

‘7 iş gününde cevap veriliyor’..

Aygün, “Açık Kapı uygulaması ile 19 başlık ve 322 konuda seçilen talepler; Valilikler bünyesinde oluşturulan Açık Kapı Masaları’na doğrudan iletilebilmektedir. Ayrıca, başvurular geliştirilen internet uygulaması ve Açık Kapı Mobil uygulaması ile de yapılabiliyor. Açık Kapı birimlerince yüz yüze, web sitesi ya da mobil uygulama üzerinden alınan başvurular elektronik sisteme kaydedilerek ilgili birimlere yönlendiriliyor. Başvuruya müteakip vatandaşımızın iletişim hattına başvuru takip numarası ve başvuru takip linki anında mesaj olarak düşmekte ve sürecin her aşaması takip edilebiliyor. Başvurular 7 iş günü içerisinde sonuçlandırılıyor. İnceleme/araştırma yapılması veya karar alınması gereken durumlarda 7 iş günü içerisinde ara cevap verilerek en geç 30 gün içerisinde sonuçlandırılıyor. Vatandaş sürecin her aşamasını, herhangi bir kuruma gitmeksizin başvuru numarasıyla internet üzerinden ve mobil telefonuyla Açık Kapı (Milletin Kapısı) uygulaması üzerinden takip edebiliyor. Açık Kapı Projesi doğrultusunda Yalova Valiliği ve 5 İlçe Kaymakamlığı bünyesinde Açık Kapı birimleri oluşturularak personel görevlendirmesi yapıldı Görevli personellerin gerekli eğitimleri alarak uzmanlaşmaları sağlandı. Valilik Açık Kapı Şube Müdürlüğü Valilik Binası zemin katında büro, banko ve görüşme odalarında 1 müdür ve 5 personelle hizmet sunmaktadır” dedi.

‘Yalova’da başarı oranı yüzde 91,5’..

Yalova Valisi Muammer Erol ise, Açık Kapı uygulaması ile alakalı şunları söyledi: “Açık Kapı Projesi 2020 yılında başladı. Tüm Türkiye’de Valilik ve Kaymakamlıklarda uygulanmaya başladı. Bir sistem haline getirilmeye çalışıldı. Bizler, süresinde cevap verilmesi için de kurum ve birimleri de uyarmaya çalışıyoruz. Takip etmeye çalışıyoruz. Dilerim vatandaş memnundur. Bakanlık, bu sayılarla yansıyan sonuçları gördüğünde Yalova’ya da teşekkür etti. Yalova’nın başarı oranı bu anlamda yüzde 91,5. Vatandaş bunu böyle değerlendiriyorsa başarı oluşmuş demektir. Sayılara bakıldığında pandemi döneminde özellikle yardım talebi geldi. Pandemi döneminde birtakım işlerde hepimiz zorlandık. Bizi en fazla zorlayan işlerden biri de bu seyahat izinleriydi. Doğrudan bize gelen olaylar da oldu.”

‘CİMER’de düzenleme yapılmalı’..

CİMER ile Açık Kapı uygulamasının benzer olduğunu söyleyen Vali Erol, “Bu uygulamanın CİMER’e herhangi artısı olmadı. CİMER’in farklı bir klavdeşörleri var. CİMER’den kötüye kullanma yönünde şikayetler gelmeye başladı. CİMER’de de yakın zamanda düzenleme yapılmalı. CİMER’den de Açık Kapı’dan da bir müracaat geldiği zaman ciddiye alıyoruz. Zaman zaman CİMER’den ya bu da mı gelmiş diyebileceğimiz talepler de geliyor. Aynı sıkıntıyı 112 Çağrı Merkezi’nde de yaşıyoruz. Adam muhabbet etmek için 112’yi arıyor. Hakikaten acil olan müracaatlara da engel teşkil edilmiş olunuyor. Bu konuda her zaman bilinçli olunmalı” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.