yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,6103
EURO
34,8380
ALTIN
2.502,22
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
18°C
Yalova
18°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C

MAG-DER EĞİTİMLERİNE DEVAM EDİYOR

MAG-DER EĞİTİMLERİNE DEVAM EDİYOR
13.05.2022 15:52
0
A+
A-

 

 

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği (MAG-DER), afet bilinç eğitimlerini gerçekleştirmeye devam ediyor. Olası bir afete karşı, eğitimlerin önemli olduğunu söyleyen MAG-DER Başkanı Sabri Karaçam, “Geçtiğimiz yıllarda MAG-DER açısından oldukça başarılı seneler geçirdik. Okullarda, kurumlarda ve vatandaşlara eğitimler verdik. Mahallelerimizdeki MAG’ların sayısını da arttırmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bu yılki çalışmalarımızda da MAG’ların sayılarını arttırılması için çalışıyoruz. MAG’ların müdahale kapasitesinin her zaman hazır halde tutulması, bilgi ve becerilerinin arttırılması için de tatbikatlar gerçekleştireceğiz. Unutulmamalıdır ki olası bir afet anında ilk 72 saat çok önemlidir. Bu sürede elimizden gelenin en iyisini yapmak zorundayız. Eğitimler 36 saat içerisinde ilk yardım, yangın, afet psikolojisi, telsiz, arama kurtarma eğitimlerini kapsamaktadır. Gelin bugün kendinize bir iyilik yapın, depremde daha bilinçli daha çok bilgili olmak için bir adım ileri atlayın” ifadelerini kullandı.

‘Eğitimler devam edecek’

Eğitimlerin belirli aralıklarla devam edeceğini kaydeden Karaçam, “Yalova ilçelerimizde eğitim vererek yeni mahalle yapılanmalarını çoğaltmak istiyoruz. Amacımız oluşacak depremde Yalova’da kendi yağımızla kavrulmak için gerekli çalışmaları yapmaktır. Yalova hem Bursa, Marmara, Adapazarı, İznik, Gemlik’te olacak depremlerden etkilenecek. Tatbikatlar ve eğitim tazelemelerine önem vermekteyiz ekipler bu şekilde daha hazır ve dinamik kalmaktadır. Tatbikattaki amacımız MAG’ların birbirini yakından tanıması, kaynaşması, oluşacak olan herhangi bir afette ekiplerin birbirine yardım etmeleri, herhangi bir depremde destek vermeleri, afet planımızda yer almaktadır. Afet planlamasındaki yapıyı güçlü ve kalıcı kılmak için tatbikatlar zaman zamanda yapılacaktır” dedi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.