yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3719
EURO
34,6959
ALTIN
2.391,33
BIST
10.164,95
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C

‘LAF DEĞİL, İCRAAT VAKTİ’

‘LAF DEĞİL, İCRAAT VAKTİ’
15.04.2024 17:19
0
A+
A-

‘KAYIT DIŞI EKONOMİ KONTROL ALTINA ALINSIN’

  •  Yalova Esnaf ve Sanatkarlar Odası (YESO) Başkanı Necati Erbul, “Artık laf değil, icraat vakti” diyerek HABERCİ’ye özel açıklamalarda bulundu.

..”Yalova’da çok fazla sayıda kayıt dışı esnaf yer alıyor, bunların önüne geçilmesi hem de mevcut esnafımızın şartlarının iyileştirilmesini istiyoruz. Kazanan Yalova olsun, Yalova esnafı olsun.”

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Yalova Esnaf ve Sanatkarlar Odası (YESO) Başkanı Necati Erbul, HABERCİ’ye özel açıklamalarda bulunarak yerel seçim sonrası esnafın taleplerini dile getirdi. Erbul, YESO’nun öncelikli projeleri arasında yerel ekonomiyi güçlendirmek, istihdamı artırmak ve sürdürülebilir kalkınmayı sağlamak olduğunu belirtti. “Bir yerel seçimi daha geride bıraktık. Bundan sonra seçilmişlerden laf değil, icraat bekliyoruz. Esnafın kazanmasına yönelik işbirliği çalışmaları yapmaya hazırız. Yerel ekonomiyi güçlendirecek desteğe ihtiyacımız var” diyen Erbul, seçilmişlerden beklentilerini dile getirdi.

‘Kayıt dışı ekonomi kontrol altına alınsın’

Erbul, kayıt dışı ekonominin kontrol altına alınmasıyla ekonominin canlanacağına dair de açıklamalarda bulundu. Kayıt dışı olan esnafın belirlenmesi ve düzenli olarak denetlenmesiyle ekonominin daha sağlıklı ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşacağını belirtti. Bu adımların yerel ekonomiyi destekleyerek istihdamı artıracağına inandığını ifade etti. Erbul, Yerel yönetimlerin esnafı destekleyici politikalar izlemesi ve işbirliği içinde hareket etmesi gerektiğine vurgu yaparak, “Kayıt dışı olan esnafın tespitinin yapılmasını ve esnafın düzenli olarak denetlenmesini talep ediyoruz. Buna yönelik yerel yönetimler zabıta ekipleri ile birlikte denetimleri düzenli hale getirmelidir. Esnafımızın şartlarını iyileştirici, hem yerel hem de ulusal politikalar geliştirilmesini istiyoruz. Yalova’da çok fazla sayıda kayıt dışı esnaf yer alıyor, bunların önüne geçilmesi hem de mevcut esnafımızın şartlarının iyileştirilmesini istiyoruz. Kazanan Yalova olsun, Yalova esnafı olsun” dedi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.