yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,2944
EURO
34,6289
ALTIN
2.412,06
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C

‘KÖY YOLLARI İÇİN SEFERBERLİK BAŞLATTIK’

‘KÖY YOLLARI İÇİN SEFERBERLİK BAŞLATTIK’
02.08.2022 16:45
0
A+
A-

 

İl Genel Meclis Başkanı Hasan Soygüzel, 2022 yılının sonuna kadar köy yollarında asfalt ve altyapı çalışmalarının tamamlanacağını söyledi.

 

Cumhurbaşkanlığı’nın talimatı ile İçişleri Bakanlığı tarafından yol yapımında kullanılmak üzere İl Özel İdaresi’ne 15 milyon TL ek ödenek tahsis edildi.

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

İl Özel İdaresi’nde 2022 yılı asfalt sezonu başladı. Sezonun açılışı; Vali Muammer Erol, İl Genel Meclis Başkanı Hasan Soygüzel, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ümit Yılmaz ve köy halkının katılımıyla gerçekleştirildi. İl Genel Meclisi ve İl Encümen kararları doğrultusunda yaklaşık 60 km sathi kaplama, yol ve sıcak asfalt bakım onarım işlerinin yapılması planlanıyor.

‘Yol yapımı için 15 milyon TL’lik ödenek’..

İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, köy yollarının ve altyapı çalışmalarında kullanılmak üzere Cumhurbaşkanlığı’nın talimatı ile İçişleri Bakanlığı tarafından İl Özel İdaresi’ne 15 milyon TL ek ödenek tahsis edildiğini söyledi. Köy yollarının yapımında adeta bir seferberlik yaptıklarını kaydeden Soygüzel, “Sayın Cumhurbaşkanımızın kararı ile Yalova İl Özel İdaresi’ne yol yapımında kullanılmak üzere 15 milyon TL ödenek gönderildi. Daha önceden de 10 milyon TL’lik bir KÖYDES ödeneğimiz vardı. 7 milyon 384 bin TL de ilave bir KÖYDES ödeneği geldi. Dolayısıyla bu durum bizi çok rahatlattı. Bu kapsamda çok ciddi bir yol yapım programı oluşturduk. Kış biraz sert geçti, yollarda ciddi bir bozulma var. Yollarımızı sıcak asfalt ve sathi kaplama yol yapıyoruz. Geçen haftada Yalova ili muhtelif köylerinin sıcak asfaltlarının aşınma tabakaları ile yollarda meydana gelen bozulmaların bakım ve onarımları ile ilgili de ihalemiz 2 milyon 125 bin TL. Daha öncesinde bütçe imkanları nedeniyle çok kısıtlı bir program yapmıştık. Dört koldan Yalova’nın yollarını yapıyoruz. Adeta bir seferberlik başlatıyoruz. Vatandaşlarımızdan da gelen talepler vardı” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.