yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
16°C
Yalova
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Açık
19°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Açık
24°C

KOCAELİ TABİAT PARKI’NDAN FİKİR ALDILAR

KOCAELİ TABİAT PARKI’NDAN FİKİR ALDILAR
14.10.2022 14:08
0
A+
A-

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 2. Bölge Yalova İl Şube Müdürlüğü’nde görevli 22 kişilik personel, Delmece Yaylası ve Harmankaya Tabiat Parkları projelerinin geliştirilmesi ve kurulması planlanan yeni tabiat parklarının planlamalarının yapılması aşamalarında fikir sahibi olunabilmesi amacıyla Kocaeli’nde bulunan tabiat parklarında bulunan tesislere teknik gezi düzenledi..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Gezi kapsamında ilk olarak Gölcük Erikli Tabiat Parkı’na gidilerek, ekoturizm kapsamında alanda yer alan sosyal tesisler, kır evleri ve macera parkı incelendi ve alanın yöneticilerinden bilgiler alındı. Daha sonra yapımı halen devam eden Kocaeli Başiskele sınırları içerisindeki cam seyir terasına gidildi ve yapım çalışmaları hakkında işletmecisinden bilgi alındı. Söz konusu Cam Seyir Terası’nın bulunduğu konum itibariyle gelen ziyaretçileri memnun edecek bir manzara sunmuş olduğu görüldü. Gezinin son rotası olarak Kocaeli ilinin en büyük projelerinden biri olan eski adı Uzuntarla Tabiat Parkı bugünkü adı ile Ormanya olarak bilinen doğal yaşam parkına gidildi. Kocaeli Büyük Şehir Belediyesi görevlileri rehberliği eşliğinde alan gezildi. Doğal yaşam alanlarındaki yaban hayvanlarının bulunduğu alanlar, Çocuk Hayvanat Bahçesi eğitime yönelik Orman Kütüphanesi, doğa parkurları, kuş gözlem alanı, Doğa Okulu ve Botanik Yol gezildi ve yapılan tesislerin doğaya uyumlu ve gezilip görülmeye değer alanlar olduğu görüldü. DKMP tarafından yapılan açıklamada ise şu sözlere yer verildi: “Desteklerinden dolayı, Yalova Valisi Muammer Erol’a, İl Özel İdaresi Başkanı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri’ne, Bölge Müdürümüze ve gezimizin düzenlenmesini sağlayan ve emeği geçen tüm birimlere teşekkür ederiz. İl Şube Müdürlüğü personelleri tarafından gezilen alanların plan-proje çalışmalarında personelimize vizyon sağlayacağı ve daha iyi projelerin hayata geçirilmesine vesile olacaktır.”

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.