yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Parçalı Bulutlu
18°C
Yalova
18°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Açık
19°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Açık
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

KİRA YARDIMI ARTTIRILDI

KİRA YARDIMI ARTTIRILDI
27.09.2022 16:51
0
A+
A-

Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, Ankara’da AK Parti Yalova İl Başkanı Muğlim Bağatar ile birlikte bir dizi temaslarda bulundu..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Başkan Vekili Tutuk ve İl Başkanı Bağatar, Altyapı Kentsel Dönüşüm Genel Müdürü Vedat Gürgen’i ziyaret etti. Tutuk, görüşmede Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı tarafından riskli alan ilan edilen Bağlarbaşı Mahallesi’nde yapılan kentsel dönüşüm ile ilgili yeni gelişmelerin olduğunu bildirdi. AK Parti İl Başkanı Muğlim Bağatar ve Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, Altyapı Kentsel Dönüşüm Genel Müdürü Vedat Gürgen’i ziyaret etti.  Ziyaretle ilgili konuşan Tutuk, “İl Başkanımız Muğlim Bağatar ile vatandaşlarımızın da mağdur olmaması adına Ankara’da kentsel dönüşümle ilgili yeni temaslarda bulunduk” dedi. Başkan Vekili Tutuk, “Kentsel dönüşümden faydalanan vatandaşlarımıza kira yardımları daha önceden 1000 TL yapılıyordu. Bunu yaptığımız görüşmelerle bin 500 TL’ye çıkardık. Yine her ay yatan kira yardımını peşin olarak vatandaşlarımıza vereceğiz. Taşınma yardımı önceden yoktu. Bunu da 4 bin 500 TL olarak vatandaşlarımıza vereceğiz. Toplamda 22 bin 500 TL’lik nakdi yardım sağlanacak” dedi.

TAPUSUNU TOKİ’YE DEVREDENLERİN ALACAKLARI YAKLAŞIK 2 KATINA ÇIKARILDI..

Başkan Vekili Mustafa Tutuk, “Yalova Bağlarbaşı Mahallesi sınırları içerisinde yer alan 9.89 hektarlık riskli alanda devam eden Kentsel Dönüşüm Projesi’nde hak sahipleri tapularını TOKİ’ye devredebilecekler. Buna karşılık tapusunu TOKİ’ye devreden kişilere yaklaşık 2 katı ücret verilecek” dedi.

CUMHURBAŞKANINA TEŞEKKÜR..

“Yalova’mızın gelişmesine ve büyümesine katkı sağlayan başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkürü borç bilirim” diyen Tutuk şu ifadelere yer verdi: “Kentsel dönüşüm hamlesi şehrimize 23 yıl aradan sonra geldi. Gerek hükümetimiz gerekse bakanlığımız büyük bir titizlik sonucu çalışmalarını tamamladı. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan nezdinde Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanımız Murat Kurum’a, Altyapı Kentsel Dönüşüm Genel Müdürü Vedat Gürgen’e teşekkürü borç bilirim.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.