yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
25°C
Yalova
25°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

‘KILIÇ YOLU SAHİPSİZ KALDI’

‘KILIÇ YOLU SAHİPSİZ KALDI’
06.05.2024 17:33
0
A+
A-

‘BU YOLU KARAYOLLARI YOL AĞINA ALSIN!’

  • İl Genel Meclisi CHP Grup Başkanvekili Oktay Atik, Kılıçköy ile Taşköprü beldesi arasındaki yolda yaşanan sıkıntıları gündeme getirerek çözüm çağrısında bulundu.

Atik, bu yolun ne İl Özel İdaresi’nin ne Çiftlikköy Belediyesi’nin ne de Taşköprü Belediyesi’nin sorumluluk alanında olmadığını belirterek, yolun Karayolları yol ağına alınması gerektiğini vurguladı.

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

İl Genel Meclisi CHP Grup Başkanvekili Oktay Atik, Kılıçköy ile Taşköprü beldesi arasında kalan ve otoyol çıkışını da sağlayan yolda yaşanan problemle ilgili HABERCİ’ye özel açıklamalarda bulundu. Atik, bu yolun ne İl Özel İdaresi’nin ne Çiftlikköy Belediyesi’nin ne de Taşköprü Belediyesi’nin sorumluluk alanında olmadığını, yolun Karayolları yol ağına alınması gerektiğini söyledi. Atik, “Bu yol 8 Ocak 2015 tarihinde Yalova İl Özel İdaresi yol ağından çıkartılmış ve o tarihten bu güne kadar sahipsiz kalmıştır. İl Genel Meclisimizde aldığımız kararla, zamanla oluşan deformasyonlar İl Özel İdaremizce giderilmeye çalışmaktadır” ifadelerini kullandı.

‘BİR ARPA BOYU YOL ALINMADI’

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na konuyla ilgili bilgilendirmenin yapıldığını belirten Atik, “Kılıç yolunda bir arpa boyu kadar yol alınmadı, bölgedeki sıkıntı devam ediyor. Özellikle köylerin ulaşımında sürekli orayı kullanan vatandaşlar araçlarının maddi hasarlarının çoğaldığını hatta can güvenliklerinin olmadığı hakkında serzenişte bulunuyorlar. Özellikle seçim döneminde bütün siyasi partilere sitem ettiler. Bu konuda Yalova Milletvekilimiz Tahsin Becan tarafından konu TBMM’ye taşındı” dedi.

‘BU YOLU KARAYOLLARI YOL AĞINA ALSIN!’

İl Özel İdaresi’nin yol ağında olmadığı halde, belli zaman dilimlerinde bu yolda yama çalışmalarının yapıldığını dile getiren Atik, “Ancak bu da kalıcı çözüm değil. Kalıcı çözüm üretmek için Karayolları’nın bir an önce burayı yol ağı arasına alıp, standartlara uygun hale getirmesi lazım. Ya da otoban girişini kapatıp ağır tonajlı araçların oradan geçişini yasaklamak gerekiyor. Şu an burasının durumu içler acısı, bayramdan sonra İl Özel İdaresi tarafından yama yapıldı ama oradaki sorun devam ediyor. Ağır tonajlı araçlar devamlı geçiyor, yolun statiği bozuldu. Karayolları burası için bir ön değerlendirme yapmış. Duyduğum kadarıyla 120 milyon TL civarında bir bütçe çıkmış. Bu yüzden de burayı yapmak istemiyorlar. Burası sahipsiz kaldı. Sadece Kılıç ve Laledere köyleri değil, Altınova’nın da köyleriyle beraber yaklaşık 10 tane köyün de ulaşım ağının bağlandığı bir yol burası. Burasının bir an önce, insanlarımızın can ve mal güvenliği için yapmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.