yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4150
EURO
34,8024
ALTIN
2.404,36
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
20°C
Yalova
20°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C

ENGELLİ MECLİSİ ÇALIŞMALARINA BAŞLADI

ENGELLİ MECLİSİ ÇALIŞMALARINA BAŞLADI
24.10.2022 12:43
0
A+
A-

KENT KONSEYİ ENGELLİ MECLİSİ ÇALIŞMALARINA BAŞLADI

  • Yalova Kent Konseyi Engelli Meclisi için başlatılan çalışmalarda sona gelindi.

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Yalova Kent Konseyi Engelli Meclisi Genel Kurul üyeleri, Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri ile bir araya gelerek fikir alışverişinde bulundular. Toplantıda konuşan Yalova Kent Konseyi Başkanı Mustafa Kandemir, “6. Dönem Kent Konseyi Başkanlığı sürecinde Gençlik ve Kadın Meclisi Genel Kurullarımızı yaptık. Engelli Meclisi Yönergesi ve üyelik çalışmalarımızı da tamamlamış bulunmaktayız. Engelli Meclisi’nin üyelik yapısı için ilgili kurum ve kuruluşlardan temsilciler talep ettik. Resmi kurumlardan, üniversitemizden, siyasi partilerden, özel eğitim kurumlarından, rehabilitasyon merkezlerinden, derneklerden ve spor kulüplerinden oluşan 40 kişilik bir genel kurul yapısı ortaya çıkmış oldu” dedi.

Teşekkür etti..

Artık Engelli Meclisi’nin kuruluşu ile ilgili sona gelindiğini belirten Başkan Kandemir, yönerge ve üyelik çalışmaları için Gençlik Meclisi Başkanı Fatih Ayaz ve Hukuk Çalışma Grubu üyeleri başta olmak üzere meclisin kurulmasından sorumlu Yürütme Kurulu Üyesi Volkan Yılmaz’a, Genel Sekreter Erkan Çetintaş’a ve Yürütme Kurulu Üyesi Kubilay Özer’e teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

Meclisin temel görevlerini anlattı..

Gençlik Meclisi Hukuk Çalışma Grubu tarafından kapsayıcı bir Engelli Meclisi Yönergesi hazırlandığını belirten Kent Konseyi Genel Sekreteri Erkan Çetintaş, yönergenin 31 Mart 2022 tarihinde yapılan Kent Konseyi Genel Kurulu’nda onaylandığı bilgisini verdi. Genel Sekreter Çetintaş, “Engelli Meclisi’nin temel görevi: meclisin kuruluş amaçlarıyla ve hedef kitlesi ile ilgili sorunları tespit etmek, sorunların çözümü için önerilerde bulunmak, yapılması gerekenleri bir öneri, görüş veya proje olarak sonuç raporu haline getirmektir. Meclis çalışmalarında eşitliğe özen gösterilmeli, gönüllülük esas alınmalıdır. Bireysel, kurumsal, grupsal, siyasal ve ekonomik çıkar gözetilmemeli, bunlara yönelik çalışmalar yapılmamalıdır” ifadelerini kullandı.

‘Engelsiz kentler oluşması için çalışacağız’..

Genç yaşta engelli hale geldiğini ve yaşadığı süreçleri anlatarak sözlerine başlayan Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Volkan Yılmaz, “Engelli olmak, bir engel değildir. Sadece aşılması gereken bir düşüncedir. Öncelikle engelli bireylere bakış açısında zihinlerin erişilebilir olması gereklidir. Ardından kentlerimiz engelsiz hale getirilmelidir. Biz bu düşünce ile stratejik bir hedef belirledik. Hedefimiz, öncelikle Yalova sınırları içinde, daha sonra ise, çevre illerde engelsiz kentler oluşması için çalışmaktır” dedi. Bu hedef doğrultusunda örnek bir yönerge hazırladıklarını belirten Yılmaz, yönergedeki önemli hususlar hakkında Meclis Genel Kurul üyelerine bilgi verdi. Yönerge hükümleri ve meclis çalışmalarının sağlıklı bir şekilde yürümesi konusunda katılımcılar arasında fikir alışverişinde bulunuldu ve Engelli Meclisi Genel Kurulunun Kasım ayında gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.