yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,5939
EURO
34,7885
ALTIN
2.416,65
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
23°C
Yalova
23°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Parçalı Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C

KENT KONSEYİ 100. GÜNÜNDE ÇALIŞMALARINI ANLATTI

KENT KONSEYİ 100. GÜNÜNDE ÇALIŞMALARINI ANLATTI
01.04.2022 15:32
0
A+
A-

 

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Toplantıya Vali Muammer Erol, İl Genel Meclis Başkanı Hasan Soygüzel, Yalova Belediye Başkan Vekili Nusret Karaalioğlu, Yalova İŞ-KUR Müdürü Erhan Dede, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ümit Yılmaz, İl Tarım ve Orman Müdürü Suat Parıldar, Kent Konseyi Başkanı Mustafa Kandemir, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nurten Anıl ve Gençlik Meclisi Başkanı Fatih Ayaz ile birlikte yürütme kurulu üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve STK temsilcileri de katıldı.

‘TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAĞIZ’..

  1. Gün Genel Kurulu’nun açılış konuşmasını Kent Konseyi Başkanı Mustafa Kandemir yaptı. Kandemir, konuşmasında şu sözlere yer verdi: “24 Aralık’ta yönetime giren ekibimizle neler yaptığımızı anlatmak istedik. Yalova’nın Kent Konseyi tüm kesimleri temsil eden, tüm kesimlerin özlü düşüncelerinin olduğu, ortak ifade edildiği ve ortak harmanlandığı, Yalova’nın hayrına güzel projeler üretilmesi için kamuoyu gücü oluşturur. Biz bunun için çalışıyoruz. Bunda da dayanağımız şu; proje bazında yürütme kurulu üyelerinden gelen önerileri birleştirerek ve geliştirerek hep birlikte yapacağız. Herkesin taşın altına elini koymasını istiyoruz. Amacımız; güzel Yalova’mız için güzel işler yapmak. Bizler, Tüm Türkiye’de örnek olacak Kent Konseyi çalışmaları yapacağız.”

‘ALT-ÜST İLİŞKİSİ KESİNLİKLE YOKTUR’..

Ardından Kent Konseyi Genel Sekreteri Erkan Çetintaş, Kent Konseyi Nedir? sunumunu yaptı. Kent konseyinin çalışmalarından ve işleyişinden bahseden Çetintaş, “Kent konseyleri bir kentin olmazsa olmaz yapılarıdır. Burada ortak akıl bizim en önemli unsurlarımızdan bir tanesidir. Kent Konseyi’nin asıl hedefi, Yalova’dır. Yalova’nın daha da güzelleşmesidir. Bizim önemsediğimiz coğrafya değil; içinde bulunduğumuz coğrafyanın ortak menfaatleri konusunda hareket etmektir. Kaynaklarımızı etkin ve doğru bir şekilde kullanmamız gerekiyor. Kent konseyinin gücü kamuoyunun gücüdür. Kent konseyi tamamen gönüllülük esasına göre oluşturulmuş bir yapıdır. Alt-üst ilişkisi kesinlikle yoktur” diye konuştu.

‘KENT KONSEYİ ASLINDA ÇOK İŞ YAPAR’..

Yalova İl Genel Meclisi Başkanı ve Türkiye Kont Konseyleri Birliği Etik Kurulu Başkanı Hasan Soygüzel, “Kamuoyunda son zamanlarda dile getirildiği gibi Kent Konseyi ne iş yapar? sorusunu cevaplamak istiyorum. Sanırım soru anlamında getirilen bir eleştiri. Yani pekte bir şey yapmıyor aslındaya getiriliyor. Oysaki bu çok doğru bir yaklaşım değil. Kent Konseyi’ni şehirdeki diğer kurumlarla kıyasladığınızda çok fazla icraata karşı gelen konular değil. Kent Konseyi’nin şehri meselelerini demokratik katılımcı bir ortamda tartışıldığını sağlamak olduğunu bilirsek o zaman Kent Konseyi’nin performansını daha iyi anlamış oluruz. Kurulduğu ilk günden bu yana Yalova Kent Konseyi, Türkiye’nin başarılı kent konseylerinden bir tanesi. Neden? Çünkü Yalova’da çok güçlü bir STK geleneği var. Bu şehir özgürlüğüne düşkün, demokrasi algısı yüksek, tartışmayı bilen bir şehir. Kent Konseyi ne iş yapar? sorusuyla bundan sonra da belki çokça karşılaşacağız ama hiç yılmadan, yüksünmeden, ne iş yaptığını, ne işe yaradığını anlatmak durumundayız” dedi.

‘SOSYAL OLARAK DA PLANLAMALIYIZ’..

Soygüzel, sözlerini şöyle sürdürdü: “İkincisi bildiğiniz gibi Yalova coğrafi alan bakımından Türkiye’nin en küçük ili ama nüfus bakımından orta ölçekli şehirlerinden bir tanesi. Ama nüfus artışı hızı bakımından değerlendirildiğinde Yalova, Türkiye’nin en hızlı büyüyen illerinden bir tanesi. Türkiye’nin yaşanabilir iller sıralamasında Yalova her zaman ilk 5’te yer alıyor. Burada şöyle bir tabir var; Yalova’dan sıkışık şehir olarak bahsediliyor. Gerçekten Yalova, Türkiye’nin en kalabalık şehirlerinden bir tanesi. Çünkü alanımız küçük ama genişlemeyen bu coğrafyaya yeni insanlar yeni şehirlerden dahil oluyorlar. Dolayısıyla iyi planlamamız gerekiyor. Fiziki planlama anlamında yani mekanların, binaların planlanması anlamında değil; sosyal anlamda da iyi planlanması son derece önemli. Kent; yani bizim konseyimizin başında yer alan kent ifadesi aslında bir yaşam biçimine de karşılık geliyor. Kentte yaşayanlara bildiğiniz gibi kentli diyoruz ama sosyolojik olarak baktığımızda kentli olmakla kentte olmak arasında çok büyük bir fark var. Yani insanlar mekan olarak kentte bulunarak maalesef kentli davranışları sergileyemiyor. Dolayısıyla bizim bu şehrin kültürünü, geleneğini, kurallarını, yazısız mutabakatlarını ve avantajlarını bu şehre gelen ya da bu şehirde yaşamaya karar veren herkese bir şekilde öğretmek gibi bir sorumluluğumuz var. Aksi taktirde kuralsız yaşam beraberinde kaosu getiriyor. Kaosta maalesef yaşam standardını ve kalitesini düşürüyor. Dolayısıyla kent konseyimizin aslında bu ne iş yapar sorusunun karşılığı da bir nebze olacak şekilde hemşerilik bilincinin yaygınlaştırılması, kent konseyinin birinci görevlerinden bir tanesi.”

Meclisler ve çalışma grupları hakkında bilgi verilen programda, kentsel sorunlar ve çözüm önerileri görüşülerek oylandı. Ardından Kent Konseyi meclislerine ilişkin yönerge değişiklikleri ve Engelli Meclisi hakkında hazırlanan yönerge oy birliğiyle kabul edildi. Son olarak katılımcıların görüş ve önerileri alındı.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.