yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4150
EURO
34,8024
ALTIN
2.404,36
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
20°C
Yalova
20°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C

KATFA-DER YILIN İLK PROGRAMINI YAPTI

KATFA-DER YILIN İLK PROGRAMINI YAPTI
04.01.2024 13:30
0
A+
A-

Uluslararası Kadın ve Toplumsal Gelişim Derneği (KATFA-DER) 2024’ün ilk toplantısını gerçekleştirdi.

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Uluslararası Kadın ve Toplumsal Gelişim Derneği (KATFA-DER), 15 günde bir gerçekleştirdiği farkındalığımızı arttırıyoruz programları kapsamında bu hafta Fatma Genç konukları oldu. Namı değer hatırlatıcı parvati 2023’te neyi ya da neleri geride bırakmayı seçiyoruz konusuna değindi.

‘Yeni yıldan şans diliyorum’

Programın açılış konuşmasını yapan dernek başkanı Nurten Anıl, “Yeni yılın her şeyden önce herkese şans getirmesini diliyorum. Çünkü şans olursa peşinden sağlık mutluluk, mutlu, güzel ve barış içinde bir dünyada olur diye düşünüyorum. Dünyanın birçok ülkesinde acı çeken kadınlar, çocuklar, suçsuz insanlar varken mutluluktan bahsetmek biraz acı oluyor. Bu nedenle öncelikle şansın bizden yana olmasını diliyorum. Herkes şanslı olsun ki, o şans bize güzel kapıları tüm güzellikleri sunsun” dedi.

‘Kahkaha atmalıyız’

Hatırlatıcı Fatma Genç 2023’ten sonra, 2024’te hayatımızda neleri değiştirmek istiyoruz konusuna değindi. Fatma Genç şunları anlattı: “Kendimizi değiştirmek dediğimizde neyi kastediyoruz? Hayatımızda değiştirmek istediğimiz rutinlerimiz nelerdir? Hangi seçimlerinizi değiştireceksiniz? Hangi kursa gideceksin, her gün yaptığın ama hayatında hiçbir işlevi olmayan hangi alışkanlığından vazgeçeceksin? Senden beklenenin dışında senin kendin için istediğin nedir? Hangi konuda cesarete ihtiyacın var. Ailen eşin çocukların dışında kendin için ne istiyorsun? Bunları iyice düşünüp kendiniz için en doğru olanı seçmelisiniz. İnsan zihin, beden ve ruhun birlikteliğidir. Mutlu olmak için hormonlarımızın dengede olmasına ihtiyacımız vardır. Mutluluk hormonları endokrin, dopamin, oksitosin ve serotonindir.   Bunlar dengede olduğunda ruh beden ve zihin olarak kendimizi mutlu hissederiz.

Mutluluk hormonlarımızın dengede olması için de kendimizi sevmeliyiz günlük bakımlarımızı aksatmamalıyız sporumuzu, yürüyüşümüzü yapmalıyız. güneşlenmeliyiz, günlük d vitamininizi almalıyız. Kahkaha atmalıyız. Birbirimize sarılmalı birilerine yardım etme duygusunu yaşamalı, hayvan sevgisini tatmalıyız. Şimdi herkes sadece bir dakika düşünsün. Bu sene hayat rutinine buraya kadar andıklarımdan neyi ya da neleri eklemeye niyet ediyorsunuz?”

Teşekkür etti

Program sonunda paylaştığı bilgiler ve deneyimler için Fatma Genç’e teşekkürlerini ileten Başkan Anıl, “Değindiğiniz konular öz benliğinize, kendimize içsel bir bakış yapmamızı sağladı. Ben şahsım adına söylediklerinizi dikkate alacağım ve hayatımda daha çok şeyi azaltıp, kendimi mutlu edecek şeyleri yapmayı seçeceğim. Beni mutlu eden şey ise yaptıklarımdan pek de farklı şeyler değil. Bilgilenmek konusunda yol açmak, bilgilenmek ve topluma faydalı farkındalık yaratan işler yapmak. Bunlara devam etmeyi seçiyorum. 15 günde bir gerçekleştirdiğimiz farkındalığımızı arttırıyoruz programı kapsamında bu hafta yine çok aydınlatıcı bilgiler edindik. 15 gün sonra farklı bir konuda, farklı bir konukla bir arada olmak üzere programımıza katılan bizi yalnız bırakmayan dostlara teşekkürlerimizi sunuyoruz” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.