yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,2814
EURO
34,7952
ALTIN
2.408,33
BIST
10.302,73
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Açık
21°C
Yalova
21°C
Açık
Salı Açık
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
18°C
Cuma Hafif Yağmurlu
15°C

KADINLAR GÜNÜ’NE ÖZEL GÖÇ HİKAYELERİ

KADINLAR GÜNÜ’NE ÖZEL GÖÇ HİKAYELERİ
08.03.2024 17:19
0
A+
A-

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Yalova Üniversitesi Kadın ve Aile Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (YÜKAM) tarafından İl Müftülüğü ve Balkan Göçmenleri Derneği (BALGÖÇ) ortaklığıyla, Yalova Uygulama Oteli’nde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle “Kadınlardan Göç Hikayeleri” temalı bir etkinlik düzenlendi.

‘Göçlerden en çok kadınlar ve çocuklar etkileniyor’

Yalova Üniversitesi akademik ve idari personelin yanı sıra kamu kurumlarından, özel sektörden ve STK’lardan da katılımın gerçekleştiği etkinliğin açılış konuşması YÜKAM Müdürü Prof. Dr. Elif Yüksel Oktay tarafından yapıldı. Geçmişten günümüze göç hikayeleri dinlendiğinde göçlerden en fazla kadınların ve çocukların etkilendiğini dile getiren Oktay, kadınların göç ettikleri yerde ailelerinin en büyük destekçisi olarak çaba gösterdiklerini ifade ederek katılımcı muhacir kadınlara göç hikayelerini paylaşacakları için teşekkür ederek bütün kadınların Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.

‘Her türlü projeye açığız’

İkinci konuşmayı Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı yaptı. Misafirlerin Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak kadınların birçok alanda, birçok sektörde ve STK’larda yer almasının çok kıymetli olduğunu belirten Bahçekapılı, kadınların yaptıkları hizmetlerin sürdürülebilir olmasının anlamının büyük olduğunu söyleyerek Yalova Üniversitesi’nin tüm projelere ve işbirliği çalışmalarına açık olduğunu belirtti. Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk’un eşi Gökşen Tutuk da kadınların bir araya getiren bu anlamlı günün önemine değinerek tüm kadınların Dünya Kadınlar Gününü kutladı. En fazla göç alan şehirler arasında olan Yalova’nın farklı kültürlerin bir arada olduğu nadir şehirlerden biri olduğunu kaydeden Tutuk, birçok kültürden insanlarla içi çe olmanın dolayısıyla Yalova’da yaşamanın ayrı zevki, gururu ve güzelliğini yaşadığını belirtti.

BALGÖÇ üyesi Fatma Yılmaz, Fatma Genç, Nurten Mutlu, Neviye Eyüpoğlu ve Müjgan Şentürk’ün yanı sıra Kafkasya’dan Güneyköye göç eden 85 yaşındaki Zeynep Özdemir ve Afganistan’dan Suudi Arabistan üzerinden Yalova’ya göç eden Özbek Zülfiye Sabri göç hikayelerini yaşadıkları zorluklarla anlatarak başarı öykülerini de paylaştılar. Kapanış konuşmasını yapan İl Müftü Yardımcısı Ayşe Betül Balıkçı da İslam dininde kadınlara çok kıymet verildiğini, Peygamber Efendimizin eşi Hz. Hatice vefat ettikten sonra ziyaretine gelen eşinin arkadaşına verdiği kıymetin nedeni sorulunca “O Hatice’nin arkadaşıdır” şeklinde verdiği cevaptan eşine verdiği kıymetin ne kadar büyük olduğunu ifade etti. Tüm kadınların Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayan Ayşe Betül Balıkçı misafirlerin şimdiden Ramazan ayını kutlayarak sözlerini vatana ve millete dualarla tamamladı.

Nesgün’ün finansal destek sağladığı etkinlik katılımcılara hediye verilmesi ve hatıra fotoğraf çekilmesiyle sona erdi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.