yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,2135
EURO
34,7405
ALTIN
2.446,92
BIST
10.308,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
18°C
Yalova
18°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
15°C
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

‘KADININ OLDUĞU HER YERE ULAŞTIK’

‘KADININ OLDUĞU HER YERE ULAŞTIK’
30.07.2022 12:04
0
A+
A-

 

AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Selihan Dicle Şimşek, kadın basın mensupları ile kahvaltı etkinliğinde buluştu.

 

..”Son 1 buçuk yılda 12 ile 15 bin hane ziyareti yaptık. Üye olan veya olmayan seçmenlerimizi birebir evlerinde ziyaret ettik. Çok hikaye ile karşılaştık.”

 

..”Hiyerarşik devlet veya siyaset yapılanmasında makamlara ve bu makamlarda görev yapan kişilere çok önem veriyorum, saygı duyuyorum. Ancak kendi maneviyatımda, iç dünyamda makamların hiçbir önemi yok.”

 

Başkan Şimşek, Kadın Kolları Başkanlığı öncülüğünde başlatılan Nerede Kalmıştık Eğitim Seferberliği projesi kapsamında Yalova’da 694 kadının eğitim hayatına dokunduklarını söyledi.

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Selihan Dicle Şimşek, Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla kadın basın mensupları bir araya geldi. Basın mensuplarının kamuoyunu bilgilendirmede önemli, bir o kadarda zor görevler üstlendiğini belirten Başkan Şimşek, basın çalışanları ile tek tek sohbet etti.

‘Kadının olduğu her yere ulaştık’..

Vatandaşlara ulaşmak için Yalova’yı karış karış gezdiklerini ifade eden Başkan Şimşek, “Son 1 buçuk yılda 12 ile 15 bin hane ziyareti yaptık. Üye olan veya olmayan seçmenlerimizi birebir evlerinde ziyaret ettik. Çok hikaye ile karşılaştık. Kadının olduğu her yere ulaştık. Bizim alanımız sadece kadın değil; kadını çevreleyen, sarıp sarmalayan her şey. Evindeki yaşlısı, çoluğu çocuğu, eşi. Çok zor durumdaki insanlardan şiddet gören kadınlara kadar. Bunlarında adli mercilere taşınması içinde birçok şeyin öncülüğünü yaptık. Bizim sosyal medyada yayınladığımız arşivlediğimiz bir kısım var, bir de işlerin görünmeyen kısımları var. Paylaşmadığımız, Allah rızası için yaptığımız çok şey var. Vicdanımız çok rahat, ekip arkadaşlarımızla birlikte gece başımızı yastığa koyduğumuzda vicdanen çok rahat uyuyoruz. Bu iş gönül verilerek yapılacak iş. Hiyerarşik devlet veya siyaset yapılanmasında makamlara ve bu makamlarda görev yapan kişilere çok önem veriyorum, saygı duyuyorum. Ancak kendi maneviyatımda, iç dünyamda makamların hiçbir önemi yok” dedi.

‘694 kadın eğitim hayatına devam ediyor’..

Başkan Şimşek, Kadın Kolları Başkanlığı öncülüğünde başlatılan Nerede Kalmıştık Eğitim Seferberliği projesi kapsamında Yalova’da 694 kadının eğitim hayatına dokunduklarını söyledi. Başkan Şimşek, “Yalova eğitim seviyesi yüksek olan bir il. Bu projeye ilk başladığımızda Yalova’da bu kadar kadına ulaşacağımızı tahmin etmemiştik. Eğitim hayatını bırakmak zorunda kalan kadınlarımızı mahalle mahalle gezerek ve araştırarak tespit ettik. Çoğunun evine benim de katılımımla, Kadın Kolları yönetimimizdeki arkadaşlarımızla birebir gittik. Lise ve ortaokulu terk etmiş 694 kadının eğitim hayatına devam edebilmesi için bir kapı açtık. Devletimizin bir imkanı var, ancak insanlar biri kapım çalınsın istiyor. Biz o görevi üstlendik. Yalova’da beklemediğimiz bir sayıya ulaştık. Şimdi projenin 3. dönemine başlayacağız” şeklinde konuştu.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.