yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,2120
EURO
35,0665
ALTIN
2.529,74
BIST
10.739,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Açık
22°C
Yalova
22°C
Açık
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C
Cuma Az Bulutlu
22°C

KADINA YÖNELİK İSTİHDAM KONUŞULDU

KADINA YÖNELİK İSTİHDAM KONUŞULDU
09.05.2024 14:37
0
A+
A-
  • Uluslararası Kadın ve Toplumsal Gelişim Derneği (KATFA-DER), Yalova’da kadın istihdamı için İŞKUR İl Müdürü Erhan Dede’yi konuk etti.

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Uluslararası Kadın ve Toplumsal Gelişim Derneği (KATFA-DER), Yalova’da kadın istihdamını artırmak amacıyla önemli bir adım attı. Programları kapsamında, Yalova İŞKUR İl Müdürü Erhan Dede’yi konuk etti. Yalova’da iş arayan kadınların ve işverenlerin bir araya geldiği söyleşide, İŞKUR İl Müdürü Erhan Dede, Yalova’ya özgü iş projeleri ve kadın istihdamı üzerine bilgi verdi. KATFA-DER Başkanı Nurten Anıl, söyleşinin interaktif bir şekilde ilerlediğini ve kadınların sorularına tam anlamıyla cevap aldıklarını belirtti. Dernek, kadın istihdamını artırmak için bundan sonraki programlarında Yalova’da kadın istihdamı sağlayan firmaları ziyaret etme kararı aldı. İŞKUR İl Müdürü Erhan Dede, kurumun istihdam programlarıyla iş arayanları desteklediğini ve işverenlerle buluşturduğunu belirtti. Dede, kadınlara şu bilgileri verdi:

TOPLUM YARARINA ÇALIŞMA PROGRAMLARI

“Bir kamu kurumunda çalıştırma programlarıdır. İlgili kurumlarda işçi açığını kapatmak ve iş arayanı, iş sahibi yapmak üzere yapılan programdır. Bunlar dönemsel olarak gerçekleştirilir. Orman Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü gibi kurumlarda çalıştırılmak üzere yetiştirilen işsizlerin yüzde 90’ı kadındır.

ENGELLİ ÇALIŞMA PROGRAMLARI

Her Salı engelli bireylerimiz işverenler ile Engelsiz Kafe’de buluşturulur. Engelli mesleki eğitim programları gerçekleştirilir. Yalova’da da bu konuda önemli projeler geliştirildi, engellilerimize gözle bilgisayar kullanabilme kursu açıldı. Engelliye iş yeri açma veya kurma programı gerçekleştiriliyor. Bunun için de girişimcilik sertifikası alması gerekiyor, sektör ayrımı yapılmaksızın hibe teşvik yapılıyor.

PASİF İSTİHDAM PROGRAMLARI

İşsizlik sigortası kapsamında şartları uygun olan ve işsiz kalanlara 6-7 ay boyunca ödediğim primine göre ücretlendirme yapılıp maaş verilmektedir. Ayrıca ülkede yaşanan herhangi bir kriz durumunda kısa çalışma ödeneği yapılmaktadır. Deprem pandemi vesaire gibi durumlar nedeniyle işsiz kalanlara bu ödenekler yapılmakta. Pandemide de Yalova’da yaklaşık 34 bin kişiye bu bağlamda 2 yıl destek verildi. Kariyer günleri programı İŞKUR kampüste programları da gerçekleştirmekteyiz.

KADIN İSTİHDAMI

Yalova’da yaşayan kadın ve erkek nüfusu birbirine yakındır. Sanayi devriminden sonra artık kadınların istihdama girmesinin zorunluluğu ortaya çıkmıştır, kadın istihdam olmadan ekonomi ve istihdam tam olamaz hatta kadın kariyerli istihdamı daha da önemlidir. Ülkemizde iş pozitif adında proje başlatılmıştır Bu proje kapsamında kadının işgücüne katılması konusunda birçok ülkeden daha ileri durumdayız. Kadın girişimcilik kurslarımız vardır. Bu kurslara katılanlara iş yeri açma destek programları devam etmektedir.”

TEŞEKKÜR ETTİ

Dernek Başkanı Nurten Anıl, İl Müdürü Erhan Dede’ye verdiği bilgi ve destek için teşekkür etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.