yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
15°C
Yalova
15°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
22°C

KADIN MECLİSİ’NDE KRİZ!

KADIN MECLİSİ’NDE KRİZ!
08.04.2022 17:35
0
A+
A-

 

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Yalova Kent Konseyi Kadın Meclisi’nde tansiyon yine yükseldi. 163 kişinin imza attığı genel kurulda, 166 kişinin oy kullandığı tespit edilerek, divan kurulu tarafından seçim iptal edildi. Kadın Meclisi seçimi için yürütme kurulundan karar çıkması bekleniyor.

İki aday yarıştı..

Yalova Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen genel kurulda, Figen Abbasioğlu ile Fadime Karaoğlu iki liste aday olarak yarıştılar. Divan kurulu seçiminin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan seçimde, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nurten Anıl Kalyoncu, 5. dönem çalışmalarını anlatan bir sunum yaptı.

‘İnsanlara, kadınlara, çocuklara ulaşmaya çalıştık’

Aday olmayacağını daha önceden söylediğini belirten Nurten Anıl Kalyoncu, “8 Mart etkinliğinde aday olmayacağımı söylemiştim. biz o kadar çok şey yaptık ki, bunların hepsini anlatmak mümkün değil. İnsanlara, kadınlara, çocuklara ulaşmaya çalıştık. Benim amacım kadınların gerçekten karar alma mekanizmalarında yer alabilmesini sağlamaktır. Kadınların her alanda en iyi düzeyde yer almasını istiyoruz. Bu işleri ben yalnız yapmadım; yönetim kurulu ve genel kurul üyesi arkadaşlarımla birlikte yaptım” dedi.

‘Figen hanımla hiçbir sorunum yok’

Görev aldığı süre boyunca emeği geçenlere teşekkür eden Kalyoncu, şunları dile getirdi: “Daha önceki seçimde bir kargaşa oldu, yine yanlış anlaşılma olsun istemiyorum. Figen hanım ile daha önce çalıştık. Figen hanımla hiçbir sorunum yok, çok iyi bir dostumdur. Şimdiki aday olan arkadaşımda çok emek vermiştir, 4 yıl görev almıştır. Özellikle teşekkür etmek istediğim; belediye başkanlarımız, Kent Konseyi başkanlarımız, Merhum Ömer Fitoz o kadar çok desteklerini gördük ki, Allah rahmet eylesin. Şükrü Önder, Hasan Soygüzel, Gülgönül Bozoğlu, Erkan Çetintaş herkese çok teşekkür ediyorum. Bundan sonraki seçilecek olan arkadaşlarında çitayı çok daha yukarıya götüreceklerine inanıyorum. Biz bunları yaparken hiçbir destek görmedik. Kendi paramızla, kırık dökük sandalyelerde, olmayan salonlarda bu kadar yapabildik. Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak benim belediyeden alacağım var. Biz maddi manevi her şeyi ortaya koyduk. Şu an çok kıymetli bir ekip var, ellerini taşın altına koymaktan çekinmeyecek arkadaşlar. Bu arkadaşlarımın da güzel işler yapacağına inanıyorum.”

‘Bu bir gönüllülük yarışıdır’

Kendini tanıtan Fadime Karaoğlu, “10 yıl devlet memurluğu yaptım. Ardından İl Özel İdaresi’ne geçtim. Termal, Çınarcık, Çiftlikköy gibi ilçelerde Özel İdare Müdürlüğü yaptım. 2007 yılında da emekli oldum. Emekli olunca Kent Konseyi Kadın Meclisi ile tanıştım. Kültür ve sanata olan özel ilgim nedeniyle Kültür Grubu’na üyeliğim başladı. 3 dönem yürütme kurulu üyeliği yaptım, birçok projeye katkı sağladım. Şimdi de başkanlığa adayım, birçok projelerde yer almış olarak, önümüzde halihazırda bekleyen projelerimizde var. Bütün kadınlarımızı, ötekileştirmeden herkesi sevgi ve saygı ile kucaklayacağız. Bu hizmet yarışında başkan olmak beni hayli gururlandıracaktır. Bu bir gönüllülük yarışıdır. Bu hizmetler tamamen biz kadınlar için” ifadelerini kullandı.

‘Sen, ben yok biz varız’

“Hep birlikte güzel işler yapacağız” diyen Figen Abbasioğlu ise, “1961 Yalova doğumluyum. Yalova’da doğdum ve büyüdüm. Siyasi geçmişim oldu ama sonlandı. Ben artık çok farklı alanlarda var olmak istiyorum; sizlerle beraber. Ötekileştirmeden, bir arada çalışacağımız, daha önceki dönem başkanlarla da çalışacağız. Bu görev bana verilirse yaparım. Sen, ben yok biz varız. Biz var olursak; gerçekten var oluruz. Bu Ramazan gününde sizi ikinciye çağırdığımız için tekrar özür dilerim. Hakkınızı helal edin” diye konuştu.

Konuşmaların ardından yürütme kurulu aday adaylarını isimlerini açıkladılar. Akabinde seçime geçildi. Ancak Kent Konseyi Kadın Meclisi seçimi bir kez daha iptal oldu.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.