yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
16°C
Yalova
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
19°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
24°C

İYİ Kİ VARSINIZ ÇOCUKLAR!

İYİ Kİ VARSINIZ ÇOCUKLAR!
23.04.2024 16:39
0
A+
A-

23 NİSAN YALOVA’DA COŞKUYLA KUTLANDI

  • 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Yalova 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törenle kutlandı.

..”Bizi biz yapan Çanakkale Savaşı, Kurtuluş Savaşı ve Millî Mücadele ruhunu unutmadan ülkemizin adını bilimde, fende, teknolojide ve en önemlisi eğitimde altın harflerle yazdırmak bizlerin elinde.”

..”Aydınlık geleceğimizin, aydınlık yüzleri, sevgili öğrencilerimiz, bu anlamlı günde sizleri, gelecek yüzyılın Türkiye’sinin mimarları olarak görüyorum. Sizler, kahramanlıkla dolu geçmişimizden aldığınız ilhamla, bilgi çağının öncülerisiniz.”

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Yalova’da da coşkuyla kutlandı.  15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk sunma programı ile başlayan tören, kortej yürüyüşü ile devam etti. Yürüyüşün ardından yeniden 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Buradaki programa Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel ve protokol mensupları katıldı.

‘Bayramınız kutlu olsun’

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe yaptı. Akmeşe konuşmasında şunları dile getirdi: “Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde ve O’nun “Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır” öngörüsüyle tutuşturulan bağımsızlık meşalesi, 23 Nisan 1920’de Anadolu’nun dört bir yanını aydınlatan bir güneş haline geldi. Bu güneş; kışı bahara, baharı yaza çeviren, çocuk gülümsemeleriyle şenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı; sadece güzel ülkemizde değil dünyanın birçok farklı ülkesinde kutlanmakta, dostluk ve barışa da açılan aydınlık bir kapı olmaktadır. Aydınlık geleceğimizin, aydınlık yüzleri, sevgili öğrencilerimiz, bu anlamlı günde sizleri, gelecek yüzyılın Türkiye’sinin mimarları olarak görüyorum. Sizler, kahramanlıkla dolu geçmişimizden aldığınız ilhamla, bilgi çağının öncülerisiniz. Vatana olan sevginiz ve milli değerlerimizle şekillenen karakteriniz, yarının daha aydınlık Türkiye’sini inşa edecek. Kurtuluş Savaşı’nda gösterilen kahramanlık ve vatanseverlik ruhu, sizlerin de içinde. Bu ruhla donanmış olarak bilimde, sanatta, sporda ve her alanda ülkemizi daha ileriye taşıyacak, dünyada söz sahibi bir Türkiye’nin temellerini atacaksınız. Bizi biz yapan Çanakkale Savaşı, Kurtuluş Savaşı ve Millî Mücadele ruhunu unutmadan ülkemizin adını bilimde, fende, teknolojide ve en önemlisi eğitimde altın harflerle yazdırmak bizlerin elinde. Bu bilinçle yetiştireceğimiz çocuklarımızın geleceğe umutla bakmaları, kendilerini donanımlı bir yetişkin haline getirmeleri için ellerinden güvenle tutalım. Yarın birer yetişkin olduklarında onlar da çocuklarının ve öğrencilerinin elinden aynı güvenle tutabilsinler. Hep bir adım ileriye gidebilsinler. Kalplerindeki sevgi ve umut da daha da artsın, güzelleşsin. Çocuk kalbinin güzelliğinin herkesi sarmaya yetebileceğine yürekten inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Millî Mücadele arkadaşları ile ebediyete irtihal eden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor; gazilerimize saygı, şükran ve minnetlerimi sunuyorum. Başta bugünü anlamlandıran çocuklarımız ile tüm dünya çocuklarının ve hepinizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı gönülden kutluyor, bu coşkuyu paylaştığımız herkesi saygıyla selamlıyorum.”

Çeşitli gösteriler yapıldı

Konuşmanın ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu, çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Gaziosmanpaşa İlköğretim Okulu öğrencilerinin jimnastik gösterisinin ardından Aydede Anaokulu öğrencilerinin gösterisi yapıldı. Öğretmen Yusuf Ziya İlköğretim Okulu öğrencilerinin halk oyunu gösterileri sonrasında Yalova İl Milli Eğitim Müdürlüğü Çocuk Korosu’nun konseriyle, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.