yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3342
EURO
35,1132
ALTIN
2.308,92
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Açık
20°C
Yalova
20°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C

İYİ BAYRAMLAR YALOVA!

İYİ BAYRAMLAR YALOVA!
29.04.2022 15:24
0
A+
A-

 

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

İslam aleminin heyecanlı beklediği Ramazan Bayramı, Pazartesi günü başlıyor. Müslümanlar tarafından kutsal kabul edilen Ramazan Bayramı, 2 Mayıs Pazartesi günü sevinçle kutlanacak.

BAYRAM DOPDOLU GEÇECEK..

Yalova’da Ramazan Bayramı bayramlaşma programı 2 Mayıs Pazartesi günü Şaban Temuge Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli’nde yapılacak. 2 Mayıs Pazartesi bayramın 1. günü, saat 10.00’da kamu kurum kuruluş mensupları ve vatandaşlarla bayramlaşma programı yapılacak. Saat 10.40’da Yalova İl Jandarma Komutanlığı ziyaret edilecek. 11.00’da huzurevi, 11.30’da itfaiye, 11.50’de sosyal hizmet birimleri ziyaret edilecek. Son olarak 12.30’da Emniyet Müdürlüğü Sosyal Tesisleri’nde Emniyet Teşkilatı ile bir araya gelinecek.

VALİLİK’TEN BİR DİZİ TEDBİR..

Ramazan Bayramı’nın huzur ve güven içerisinde geçirilmesini sağlamak üzere Yalova Valiliği bünyesinde bazı tedbirler alındı. Ramazan Bayramı tatili yarın 13.00’de başlayıp, 4 Mayıs Çarşamba günü saat 24.00’de sona erecek. Vatandaşların Ramazan Bayramı alış verişlerini rahatlıkla yapabilmelerini sağlamak maksadıyla belediyeler gerekli tedbirleri alacaklar ve alışveriş mahallerinde zabıta denetimlerini yoğunlaştırarak vatandaşların herhangi bir haksız kayba uğramalarını önleyecek. Bayram süresince yangın, su arızaları ve temizlik konularında gerekli tedbirler alınarak bu konuda nöbetçi ekiplerin oluşturulması ilgili belediyelerce sağlanacak. Bayram tatili süresince Maliye ekiplerince piyasa denetimlerinin yapılabilmesi için gerekli tedbirlerin alınması İl Defterdarlığı tarafından sağlanacak. Maliye ve Belediye ekiplerince eğlence yerlerinde gerekli denetimlerin yapılması sağlanacak. Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş. Yalova İl Müdürlüğü tarafından tatil süresince her türlü elektrik arızalarına karşı nöbetçi ekipler oluşturularak gerekli tedbirler alınacak. Tatil süresince İl Sağlık Müdürlüğü tarafından gerekli sağlık tedbirleri oluşturularak, acil servis yeterli halde bekletilecek. Emniyet ve Jandarma bölgelerinde vuku bulması muhtemel olaylara karşı gerekli emniyet ve trafik tedbirleri alınarak halkın huzur ve sükun içerisinde Ramazan Bayramı tatilini geçirmeleri temin edilecek. Alınacak trafik tedbirleri ve trafik güvenliği için insansız hava aracı (drone) ile takibinin yapılması sağlanacak. Tatil süresince meydana gelebilecek ölüm olaylarında vatandaşların cenaze işlemlerini yapabilmelerini sağlamak üzere Belediyeler, Sağlık Müdürlüğü ve Devlet Hastanesi Başhekimliği ile işbirliği yaparak gerekli tedbirlerin alınması sağlanacak. Yalova Valiliği tarafından yapılan açıklamada tedbirlerle alakalı şu sözlere yer verildi: “Yalovalı vatandaşların mutlu bir Ramazan Bayramı tatili geçirmeleri için yukarıdaki tedbirler alınmış olup, muhtemel aksaklıklara karşı vatandaşlarımız istek ve şikayetlerini aşağıdaki telefon numaralarına bildirecekler.”

Valilik tarafından paylaşılan önemli ve gerekli telefon numaraları ise şu şekilde:

ELEKTRİK ARIZALARI İÇİN:

Uludağ Elekt. Dağt. A.Ş. Yalova İl Müd. Elekt. Arıza: 186

BELEDİYE HİZMETLERİ İÇİN:

Yalova Belediye Başkanlığı: 153 – İskele Zabıta 814 10 68

Kadıköy Belediye Başkanlığı: 833 85 70

112 ACİL ÇAĞRI MERKEZİ İÇİN:

Sağlık Acil, Polis İmdat, Jandarma İmdat, AFAD, Orman Yangın İhbar, İtfaiye: 112

SAĞLIK HİZMETLERİ İÇİN:

Yalova Devlet Hastanesi: 444 69 77 – 811 52 00 – 01

EMNİYET VE ASAYİŞ HİZMETLERİ İÇİN:

İl Emniyet Müdürlüğü: 811 30 00 -01

İl Jandarma Komutanlığı:825 39 08

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.