yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,5349
EURO
34,7780
ALTIN
2.403,19
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

‘İTİBAR ETMEYİN!’

‘İTİBAR ETMEYİN!’
18.04.2024 18:19
0
A+
A-

Türkiye Harp Malulû Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Yalova Şube Başkanı Özcan İla:

‘ŞEHİTLER HAFTASI, RESMİ TAKVİMDE YER ALMIYOR’

  • Türkiye Harp Malulû Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Yalova Şube Başkanı Özcan İla, kamuoyunda dolaşan 14-20 Nisan arasında kutlandığı iddia edilen Şehitler Günü’nün Milli Savunma Bakanlığı’nın takviminde yer almadığını açıkladı.

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Türkiye Harp Malulû Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Yalova Şube Başkanı Özcan İla, kamuoyunda dolaşan 14- 20 Nisan arasında kutlandığı iddia edilen Şehitler Haftası’nın Milli Savunma Bakanlığı’nın takviminde olmadığını açıkladı. Şehitlik gibi kutsal bir mertebenin kötü niyetli insanlar tarafından kullanılmaması gerektiğini savunan İla, bununla ilgili olarak vatandaşlara uyarılarda bulundu. İla, “Şehitler Haftası, resmi takvimde yer almıyor” dedi.

Malum yapının alışkanlıklarıdır’

Özcan İla konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “14-20 Nisan Milli Savunma Bakanlığı’nın Şehitleri Günü, takvimi içerisinde yer almayan bir gündür. Sosyal medyada bu şekilde dolaşan bilgiler yanlış ve hukuksuzdur. Türkçe Olimpiyatları, Kutlu Doğum Haftası şimdi de Şehitler Günü bunlar malum yapının alışkanlıklarıdır” ifadelerini kullandı.

‘18 Mart Şehitler Günü, 19 Eylül Gaziler Günüdür’

İla, Türkiye’de resmi olarak kutlanan Şehitler Günü’nün 18 Mart olduğunu ve 19 Eylül’ün de Gaziler Günü olduğunu hatırlatarak, “I. Dünya Savaşı sırasında 18 Mart 1915 tarihinde Osmanlı İmparatorluğu’nun Mustafa Kemal Atatürk’ün komutanlığında zaferiyle sona eren Çanakkale Deniz Savaşları’nın anıldığı gündür. Başta Çanakkale olmak üzere tüm Türkiye’de resmî makamlarca çeşitli programlarla kutlanmakta ve şehit olan Türk askerleri anılmaktadır. Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mustafa Kemal Atatürk’e Gazilik unvanı ile mareşal rütbesinin verilişinin yıl dönümü dolayısıyla 19 Eylül Gaziler Günü’dür” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.