yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,5760
EURO
36,0673
ALTIN
3.011,15
BIST
9.481,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Yağmurlu
18°C
Yalova
18°C
Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
9°C
Pazar Hafif Yağmurlu
10°C
Pazartesi Çok Bulutlu
9°C
Salı Parçalı Bulutlu
12°C

İŞGÜCÜ PİYASASI ARAŞTIRMASI TAMAMLANDI

İŞGÜCÜ PİYASASI ARAŞTIRMASI TAMAMLANDI
20.02.2024 12:31
0
A+
A-

Yalova işgücü piyasası talep boyutunu tespit edebilmek amacı ile 2023 yılında işgücü piyasası araştırması gerçekleştirildi..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Yalova İşgücü Piyasası Araştırması sonuçlarına göre, 181 işyerinde toplamda 1.458 açık iş pozisyonu tespit edildi. Yalova’da en fazla açık iş sayısına sahip sektör, 921 kişilik açık işle imalat sektörü olduğu tespit edildi. Araştırma döneminde en fazla açık işi olan ikinci sektör ise 306 kişilik açık iş sayısı ile toptan ve perakende ticaret sektörü denildi. Konaklama ve yiyecek hizmeti faaliyetleri sektörü ise 73 kişilik açık iş sayısı ile üçüncü sırada yer alıyor. İl genelinde açık işlerin en fazla olduğu ilk beş meslek şu şekilde sıralanıyor. lojistik elemanı, gemi montaj ve onarım elemanı, gemi ön imalat ve montaj elemanı, gazaltı (Mıg-Mag) kaynakçısı, boru tesisatçısı. Yalova işgücü piyasası araştırması sonuçlarına göre 14 Temmuz 2024 itibarıyla net istihdam artışı beklentisi yüzde 5,5 olarak tahmin edildi. Sektörler içerisinde istihdam değişimine oransal olarak bakıldığında; sektör içerisinde oransal olarak en yüksek istihdam artışı beklenen üç sektörün; yüzde 61,2 ile imalat, yüzde 15,9 ile toptan ve perakende ticaret ve yüzde 9 ile konaklama ve yiyecek hizmeti faaliyetleri sektörü olduğu görüldü. Lojistik elemanı, çelik gemi yapımı, gemi inşa teknisyeni, garson (servis elemanı) çelik kaynakçısı, boyacı (çelik inşaat ve gemi) meslekleri 14 Temmuz 2024 itibarıyla en fazla net istihdam artış beklentisinin olduğu ilk beş meslek olduğu ifade edildi. Araştırma kapsamında işyeri ziyaretleri sırasında görüşülen işverenlere hangi mesleklerde eleman temininde güçlük çektikleri ve hangi nedenlerden dolayı eleman temininde güçlük çektikleri soruldu. Eleman temininde en fazla güçlük çekilen ilk beş meslek; lojistik elemanı, gemi montaj ve onarım elemanı, çelik kaynakçısı, gemi ön imalat, montaj elemanı. Diğer taraftan, bu kapsamda görüşülen işverenlerin; temininde güçlük çekilme nedenlerine bakıldığında ilk sırada yüzde 91,8 ile bu meslekte işe yeterli başvuru yapılmaması yer alıyor. İkinci sırada ise yüzde 61,3 ile gerekli mesleki beceriye/niteliğe sahip eleman bulunamaması geliyor. İŞ-KUR İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Yalova genelinde 5 Haziran-14 Temmuz 2023 döneminde, 649 işyerinde işverenler/işveren temsilcileri ile yüz yüze ve elektronik yöntem ile gerçekleştirilen görüşmeler sonucunda derlenen verilere dayanılarak hazırlandığı belirtildi.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.