yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3833
EURO
35,0293
ALTIN
2.326,93
BIST
9.139,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Parçalı Bulutlu
22°C
Yalova
22°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
24°C
Pazar Parçalı Bulutlu
24°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
18°C

‘İŞBİRLİĞİ İÇERİSİNDE ÇALIŞACAĞIZ’

‘İŞBİRLİĞİ İÇERİSİNDE ÇALIŞACAĞIZ’
09.05.2022 17:40
0
A+
A-

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

15 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilecek olan Yalova SMMMO Genel Kurulu’nda 4 liste yarışacak ve 304 üye oy kullanacak. Yalova SMMMO Toplantı Salonu’nda yapılacak 18. Olağan Genel Kurulu öncesi Meslekte Vizyon Grubu Başkan Adayı Ali İlhan Gökkılıç, planladığı projelerinden bahsetti.

18 maddelik vizyon listesi..

Yalova’nın gelişim projelerinde SMMMO’nun söz sahibi olmaya devam edeceğini, sektörel bazda eğitimler vereceklerini, oda, kurum ve STK’lar ile her zaman görüş alışverişinde bulunacaklarını ifade eden Gökkılıç, 18 maddelik vizyon projelerini şöyle sıraladı:

1 – Akademik odalar, Ticaret ve Sanayi Odası, diğer mesleki odalar ve birlikler, Kent Konseyi, üniversite, belediyeler ile birlikte Yalova ilimizin gelişim projelerinde söz sahibi olmaya devam etmek.

2 – Meslekte vizyon sahibi olmanın en temel özelliği olan eğitim çalışmalarımızı artırarak devam ettirmek. Sektörel bazda eğitimler vermek.

3 – Meslek mensuplarımızın çalışma hayatında karşılaştığı sorunların güncel şekilde ve kısa süre içinde yanıtlayacak bilgilendirme birimini faaliyete geçirmek. Bu konuda diğer odalardan yardım almak.

4 –  Vergi Dairesi, Sosyal Güvenlik Kurumu, İŞKUR, Ticaret ve Sanayi Odası ile esnaf odaları işlemlerinde meslek mensuplarımızın yaşadığı sorunları, görüş ve taleplerini değerlendirerek; çözüm önerilerinde bulunmaya devam etmek.

5 – Banka yetkilileri ile bir araya gelerek; bankaların meslek mensuplarımızın müşterilerine ait bilgi belge taleplerinin şekil ve zaman ile ilgili uygunluğunun değerlendirmesini yapmak, meslek mensuplarımızın taleplerini iletmek.

6 – Meslek mensuplarımızın öneri ve değerlendirmelerini çalışma dosyası haline getirerek TÜRMOB’a ulaştırmaya devam etmek.

7 –Muhasebe bölümü öğrencilerinin mesleğe daha iyi hazırlanması amacına yönelik; mesleğin geleceği ve dijitalleşme gibi konularda üniversiteler ve meslek liseleri ile işbirliği yapmak.

8 – Sanayi sitelerinde esnaf odası ve sanayi sitesi yöneticilerinin de katılımı ile esnaf ve sanatkarlara meslek mensuplarımızın kendileri için ne kadar önemli olduğunu anlatarak, belge düzeni ve muhasebe ücretlerinin ödenmesi konusunda bilgilendirmeler yapmak.

9–Diğer akademik odalarla, bu odalarakayıtlı müşterilerimizin belge düzeni ve mevzuatkonusunda bilgilendirilme toplantıları yapmaya devam etmek.

10 – Haksız rekabetin önlenmesi konusunda meslek mensuplarımızın görüşlerinin alınmasına devam etmek, meslek mensuplarını etkinliklerle sürekli bir araya getirmek sureti ile tanışmalarını sağlayarak haksız rekabet başlangıç riskini azaltmak.

11 – Asgari ücret tarifesinde meslek mensuplarımızın enflasyon karşısında ezilmemesi için gereken toplantıları yaparak mesleki kamuoyu yaratmaya devam etmek.

12– Meslek mensuplarımıza yönelik stres yönetimi, büro yönetimi, yabancı dil eğitimi gibi konularda toplantılar düzenlemek.

13 – Çalışmayan meslek mensuplarımızın çalışma hayatına kazandırılmasına yönelik projeler hazırlamak.

14 – Meslek üstatlarımız ile mesleğimize katılan yeni meslek mensuplarımızı bir araya getirerek, üstatlarımızın meslek yaşamı ile ilgili deneyimlerini yeni meslek mensuplarımıza aktarmalarını sağlamak.

15 – Meslek mensuplarımızın yanında staj yapan veya çalışan personellerine eğitimler düzenlemek, staj sınavları öncesi ulaşım organizasyonu yapmak.

16 – Organize Sanayi Bölgeleri, sanayi kuruluşları ve tersaneler ile ilgili bilgilendirme toplantıları yapmak, bu alanlarda mesleki geziler düzenlemek.

17 – Diğer illerdeki odalarla mesleki ve kültürel konularda işbirliği yapmak.

18 – Kültürel, tarihi ve sanatsal anlamda gezi programları hazırlamak.”

ALİ İLHAN GÖKKILIÇ KİMDİR?

1968 yılında Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde dünyaya gelen Ali İlhan Gökkılıç, 24 yıllık evli ve 1 kız çocuğu babası. 54 yaşındaki Gökkılıç, 23 yıldır ruhsat sahibi ve 17 yıldır ofisinde mali müşavir olarak görev yapıyor. Eşi Tülin Arabacı Gökkılıç’ta muhasebeci olan Ali İlhan Gökkılıç, Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi mezunu. 1991 yılından beri Yalova’da bulunan Gökkılıç, Yalova Galatasaray Taraftarlar Derneği’nde 10 yıl başkanlık, Yalovaspor Kulübü’nde ise yöneticilik görevlerinde bulundu. Uludağ Üniversitesi Yalova Meslek Yüksekokulu’nda 6 yıl, Yalova Üniversitesi Yalova Meslek Yüksekokulu’nda ise 1 yıl misafir öğretim üyesi olarak görev yaptı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.