yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
17°C
Yalova
17°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Hafif Yağmurlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

İRAP İZLEME DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

İRAP İZLEME DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI
25.12.2022 11:01
0
A+
A-

 

  • 2022 yılının son Yalova İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) İzleme ve Değerlendirme Toplantısı Vali Muammer Erol başkanlığında Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

İRAP İzleme ve Değerlendirme Toplantısı Yalova Valisi Muammer Erol başkanlığında düzenlendi. Toplantıya vali yardımcıları, kaymakamlar, ilgili kurum ve kuruluşların yetkilileri de katıldılar. Toplantıda her kurumun yetkilisi sırayla söz alarak İRAP kapsamında kurumsal olarak neler yaptıkları hakkında sunumlar gerçekleştirdiler. İlin olası bir deprem öncesinden sonrasına kadar tüm planlamasının yapıldığı plan, ilde olası afetlerde can ve mal kaybının en aza indirilmesini hedefliyor. Planın 2021 yılında Yalova Valisi Muammer Erol’un onayı ile devreye girdiğini ifade eden Yalova İl Afet ve Acil Durum Müdürü Doğan Tonçer, “Bu plan 5 yıllık hazırlanan bir plan. Yalova İl Afet Risk Azaltma Planı 02 Temmuz 2021 tarihinde Yalova Valisi Muammer Erol tarafından onaylandı. Artık gönül rahatlığıyla, Yalova deprem başta olmak üzere tüm afetlere hazır” dedi.

İRAP nedir?

İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP), mevcut ilin afetselliğini ve afetlerin olası etkilerini ortaya koyan ve bu etkileri en aza indirebilmek için afetler olmadan yapılacak çalışmaları eylemler biçiminde gösteren, sorumluları tanımlayan plandır. Plan kapsamında iller, birbirinden farklı afet risklerine sahip olduğu için öncelikli tehlikeler, riskler, risk azaltma eylemleri o yereldeki paydaşlarla ortaya konup en kısa sürede uygulamaya geçirilmesi hedeflenmiştir.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.