yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3227
EURO
34,8134
ALTIN
2.401,87
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Açık
18°C
Yalova
18°C
Açık
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C

‘İlimizde genç istihdamını arttıracağız’

‘İlimizde genç istihdamını arttıracağız’
23.03.2022 16:43
0
A+
A-

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Yalova İnsan Kaynakları Platformu tarafından Hilton Garden Inn Otel’de ‘İstihdamın Enleri Ödül Töreni ve Kalkınma Ajanslarının Genç İstihdamı Temalı Faaliyetleri’ konulu toplantı düzenledi. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, İŞKUR Yalova İl Müdürlüğü, Yalova İnsan Kaynakları Platformu ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) işbirliğinde düzenlenen toplantıya; Yalova Valisi Muammer Erol, Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, YTSO Başkanı Tahsin Becan, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu, İŞKUR Yalova İl Müdürü Erhan Dede, SGK İl Müdürü Mehmet Salih Aydın, KOSGEB Yalova İl Müdürü Hakan Ulusu, iş insanları ve davetliler katıldı.

‘Genç istihdamını arttırmayı düşünüyoruz’

Programda bir açılış konuşması yapan İŞKUR İl Müdürü Erhan Dede, “Dünya bir dönüşüm yaşıyor. Bu noktada da genç istihdamı önem teşkil ediyor. Eğitimli, yetenekli, nitelikli iyi yetişmiş insan potansiyeline sahip olmak ülkelerin kalkınması ve gelişmesi için en önemli faktörlerdendir. Bakanlığımız zaten işverenlere cazip imkan ve fırsatlar sunmaktadır. Bugün MARKA Ajansımız ile beraber paydaş kurumlarımızı da yanımıza alarak istihdamın enlerine ödül verip öncü firmalarımızın görüşlerini alacağız. Genç istihdamını ilimizde öncü firmalarımızla artırmayı düşünüyoruz. Yalova’mızda bu anlamda kurumlarımızla işbirliği içerisindeyiz. Başlayan yatırımların istihdam olarak geri dönüşleri devam ediyor. Son dönemde OSB’lerde çıkan dönüşler de bizleri sevindiriyor. Örneğin son dönemlerde Avrasya OSB’den 1.250’ye yakın istihdam talebimiz belki Mart ayı sonuna kadar 4.500’e çıkacaktır. İMES Organize Sanayi Bölgesi genç istihdama yönelik çalışmalar yapıyor. Aynı zamanda Gemi İhtisas OSB de Çiçekçilik OSB de genç istihdam sektörü anlamında iyi bir potansiyel ortaya koyuyorlar” dedi.

Yalova’daki ilk 5’lere ödül

Yalova’da 2021 yılında en çok istihdam sağlayan kuruluşlar olan 1. GEMAK, 2. Atakent Hastanesi, 3. Özdilek, 4. Black Bird Hotel, 5. Köfteci Yusuf’a plaketlerini, Yalova Valisi Muammer Erol, Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, YTSO Başkanı Tahsin Becan, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu ile İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel takdim etti.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.