yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Açık
18°C
Yalova
18°C
Açık
Pazartesi Açık
21°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C

İL İSTİHDAM KURULU TOPLANDI

İL İSTİHDAM KURULU TOPLANDI
29.07.2022 13:49
0
A+
A-

 

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 3. Toplantısı İl Özel İdaresi Toplantı Salonu’nda yapıldı..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Yalova Valisi Muammer Erol başkanlığında yapılan İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı’na, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Erhan Dede, İl Milli Eğitim Müdürü Vekili Sıddık Badıllı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ümit Yılmaz, İl Sanayi ve Teknoloji Müdürü Aydın Bakoğlu, Yalova Ticaret İl Müdürü Alpaslan Tunalı, İl Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Bozkurt, TÜRK-İŞ Temsilcisi Murat Şahin, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı Kenan Engin, TİSK Temsilcisi İlhan Türkmen, HAK-İŞ Temsilcisi Nebi Karagöz, MARKA Temsilcisi Murat Özkan, Yalova Üniversitesi’ni temsilen Prof. Dr. H. Yunus Taş, Sakatlar Konfederasyonu Temsilcisi Murat Arslanhan, Yalova Girişimci Kadınlar Derneği’nden Rezan Dikici katıldı.

KOMİSYONLARA GÖNDERİLDİ..

Toplantının ilk bölümünde 2022 yılı ilk altı ayı itibariyle İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu’nda alınan kararlar doğrultusunda yapılan faaliyetlerin değerlendirmesi, ilin mesleki eğitim ve istihdam verileri, mesleki rehberlik ve danışmanlık hizmetleri, mesleki eğitim protokolleri ve aktif işgücü programları hakkında bilgilendirme sunumu yapıldı. İkinci bölümde İŞKUR Engelli Hibe Projeleri kapsamında Yalova Yeni Yaşam Engellileri Derneği’nin tarafından sunulan engellilerin meslek eğitim ve rehabilitasyonunu amaçlayan projesi, kurul üyelerinin olumlu görüşü ile değerlendirilmek üzere ilgili komisyona gönderilmesine karar verildi.

BİLGİLENDİRMELER YAPILDI..

İnsan kaynakları alanında işbirliği kültürünü geliştirmek ve sürdürülebilir bir iletişim ağı kurmak amacıyla oluşturulan İnsan Kaynakları Platformu toplantılarının Eylül ayı içerisinde Platform üyesi işyeri temsilcilerinden gelen talepler doğrultusunda belirlenecek konu başlığında yapılmasına karar verildi. İŞKUR’un yeni hizmeti olan staj platformunun lise, üniversite öğrencileri ve işverenlere duyurulması konusunda İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Yalova Üniversitesi, YTSO ve YESOB ile işbirliği yapılarak, öğrencilere ve oda üyelerine bilgilendirme yapılmasına karar verildi. Çocuk işçiliğinin önlenmesi eylem planı doğrultusunda tarımda mevsimlik çocuk işçiliği ile ilgili denetimlerin yapılarak, ilgili kurum ve kuruluşlar işbirliği ile kurulan çocuk işçiliği önleme komisyonunca çocuk işçi çalıştırma konusundaki şikayetlerin takibinin yapılmasına, karar verildi. Son bölümünde ise kurul üyelerinin görüş ve önerilerinin alınması ile toplantı sona erdi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.