yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3505
EURO
34,7964
ALTIN
2.395,41
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
19°C
Yalova
19°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C
Pazartesi Açık
21°C

İHH TERMAL’DEN AFRİKA’YA 2 SU KUYUSU

İHH TERMAL’DEN AFRİKA’YA 2 SU KUYUSU
06.12.2023 15:08
0
A+
A-
  • Termal İHH Temsilciliği ve İHH gönüllülerinin katkılarıyla Afrika’nın orta ve batı ülkelerinden olan Çad ve Gine’de birer tane su kuyusu açıldı.

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Su kuyusu açma konusunda oldukça başarılı olan İHH’nın Termal İlçe Temsilciliği, Çad ve Gine’ye birer adet su kuyusu kazandırdı. Su kuyusuna özel düzenlenen kermes ve bağışçıların desteği ile oluşturulan su kuyuları temiz suya ulaşmada zorluk yaşayan Çad ve Gine’ye umut olacak.

‘Su kuyuları milyonlarca insana çare oldu’

İHH Yalova Şube Başkanı Ferhat Karaboğa, su kuyusu projesinde emeği geçen İHH Termal İlçe Temsilciliği gönüllülerine teşekkür ederek, su kuyusu projesiyle ilgili bilgiler verdi. Karaboğa, “Yaklaşık 2 milyar insanın içtiği su hijyen kurallarına uymuyor. Kirli suyun neden olduğu kolera, ishal ve tifo nedeniyle her gün yaklaşık 1.000 çocuk ölüyor. Kuraklık, hastalık ve suya ulaşma güçlüğü nedeniyle her yıl hayatını kaybeden insan sayısı 2 milyonu geçiyor. Kuraklık, yokluk, hızlı nüfus artışı ve kirlilik içilebilir temiz su kaynaklarını tehdit ediyor. Milyonlarca insanın sağlıklı suya sahip olamadığı dünyamızda salgın hastalıklar giderek artıyor. Temiz su kaynaklarının azalmaması için ciddi ve uygulanabilir önlemler alınmazsa insanların karşı karşıya olduğu tehlikeler daha da artacak. Özellikle Afrika ve Asya bölgesi başta olmak üzere dünyanın birçok bölgesinde insanlar günlük su ihtiyaçlarını karşılayabilmek için kilometrelerce yürümek zorunda kalıyor. Her bölgenin şartlarına göre hayata geçirilen su kuyuları şimdiye kadar milyonlarca insanın susuzluğuna çare oldu” dedi.

Su kuyusu nasıl açtırılır?

Su kuyusuna destek olmak için yapılması gerekenleri anlatan Karaboğa, “Aileniz, arkadaş grubunuz, iş arkadaşlarınız veya akrabalarınızla bir araya gelerek su kuyusu açtırabilir ya da su kuyusu fonuna dilediğiniz miktarda bağışta bulunarak ihtiyaç sahibi kardeşlerimizin suya kavuşması için gerekli çalışmaların yapılmasına katkıda bulunabilirsiniz. Su kuyusu açtırmak için bölge seçimi yapmadan önce İHH Su Kuyusu birimiyle irtibata geçmeniz gerekir” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.