‘İdeomotor etki’ nedir, bilir misiniz? Bir Ouija tahtasından harfler alınır, bir sarkaca evet-hayır gibisinden sorular sorulur… İşte bu gibi işlemlerde sorularınızı cevaplayan bilinçaltı ve bilinçdışı mekanizmalarına bu adı veriyoruz!
Bilinçaltı ve bilinçdışımız, bilinçli zihinden kat be kat daha güçlü, daha hassas, daha becerikli, daha kapasitelidir. Ama ancak dolaylı yoldan kullanabiliriz. İşte ideomotor etki de bilinçaltını ve bilinçdışını doğrudan kullanabilmek için bir nevi aparatın mekanizmasıdır.
Maalesef bu potansiyeli değerlendirmek aklımıza bile gelmiyor. Neden acaba? Halbuki bu proses ile belki 300 IQ kapasiteli bir kimsenin zihinsel becerileri emrimize amade olacak! KGB ve CIA gibi örgütlerin falcılara başvurmaya varıncaya kadar paranormal deneylerle uğraşmış olduğu bilinen bir şey. Üstelik ideomotor etki, doğaüstü güçlerle herhangi bir alakası olmayıp tamamen bilinçdışı ve bilinçaltı fenomenlerinden ibarettir!
Günümüzde ülkeler arasında bir teknolojiler yarışı mevcut! Bir ülkenin öne geçebilmesinde yüksek teknolojiler çok önemli yer tutar! İdeomotor ile ise yarışta geri kalmış ve normalde asla ön sıralara yetişemeyecek ülkeler, kuruluşlar ve diğer yapılar çok ciddi şanslar elde edebilir!
Ouija tahtası ve Sarkaç dışında İdeomotor etkiden yararlanmayı sağlayabilecek pek çok sistem mevcuttur! Burda sorun daha çok Ortodoks bilimcilerin yeniliklere ve farklılıklara oldukça kapalı olmasından kaynaklanmaktadır! Neden ‘Deney ve Gözlem‘ dışında başka seçenekler olmasın? Neden en azından farklı bir ihtimale ufacık dahi olsa şans verilemesin? Kimin kaybedecek neyi var? Hem dediğim gibi paranormal konuların hali hazırda CIA ve KGB gibi kurumların ciddi ciddi dikkatini çekmiş ve bunlar üzerine masraf yapmış olduğu inkar edilmiyor ki!
Yapay Zekadan Nükleere, Enerjiden Uzay Teknolojilerine kadar çığırlar açmanın fırsatı, görebilenlerin avucunun içindedir! Tıpkı bir araba yarışı oyunundaki kestirme yoldur bu; ama sanki kilometrelerce mesafeyi birkaç metreye indirir gibi… Neden göremiyorsunuz bu çok büyük fırsatı? Çok daha az masrafla AR-GE alanında görülmemiş sıçramalardan bahsediyorum sizlere! 1 trilyon dolarlık birşey için belki bin dolar yeterli olacak… ‘Bir koyup üç almak’ hep istediğimiz şey değil miydi? Bundan daha büyük fırsat olur mu?
Karar sizin; seçim sizin…
Hakkımızda hayırlısı!