yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Hafif Yağmurlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C

İCRANIN BAŞINDA İTALYAN DEĞİL TÜRK OLMALI!

İCRANIN BAŞINDA İTALYAN DEĞİL TÜRK OLMALI!
29.02.2024 16:17
0
A+
A-

DowAksa’da %51 çoğunluk Türk şirketinin eline geçmeli..

 

  • Haber / Yorum – İbrahim Yurdagül

Hafta başında HABERCİ’nin manşetiydi: ‘TÜRK-ABD ORTAKLIĞINDAKİ DOWAKSA’DA %50 EŞİT ORTAKLIK DOĞRU MU?

  • DİZGİNLER KİMİN ELİNDE OLMALI?

2012 yılında Dow Chemical Company ve Aksa Akrilik San. A.Ş’nin 50/50 ortaklık girişimi olarak kurulan şirketin merkezi 4 farklı ülkede: Türkiye, ABD, Hollanda, İsviçre. Fabrika; yani üretim tesisleri Yalova’da. Üretilen ham madde karbon elyaf ve bu ham madde, milli savunma sistemlerimizde, havacılık ve savunma sanayinde kullanılıyor. Diyebiliriz ki; üretimin çok önemli bir bölümü Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne, devletimizin en hassas noktası olan, MİLLİ SAVUNMA kurumlarımıza.

HABERCİ olarak sorduk ve sormaya da devam edeceğiz:

  • %50-%50 iki eşit paya sahip Türk ve ABD şirketlerinin bu ortaklığı, çok kritik bir anda, inisiyatif kullanma noktasında ülkemizin yüksek menfaatlerini nasıl etkileyecek?
  • En kritik anda, yetki kullanımı kimde olacak; bizde mi ABD’de mi? Bir başka ifade ile; dizginler-ipler bizim elimizde mi olacak yoksa ABD yetkililerinde mi?
  • HER VATANSEVERİN HASSASİYETİ AYNI OLMALI..

Hepimizin bildiği gerçek şu: Ülkemiz, dört bir köşeden ABD üsleri yoluyla ciddi bir tehdit ve risk altında. Binlerce km. uzaktan, tüm dünyayı olduğu gibi, ülkemizi ve bölgemizi kuşatma altına almaya çalışan, terör sevici bir ülkeden; ABD’den bahsediyoruz.

Kuzeybatımızda, Dedeağaç’ta kurulan ABD üssü ülkemiz için bir tehdit mi; evet.

Ege adalarında silahlanmanın, dolayısıyla tehdidin kaynağı ABD’mi; evet.

Güneydoğu sınırlarımızda terörün ve tüm bilinen tüm terör unsurlarının hamiliğini yapan devletin adı ABD mi; evet.

Gerçekler ve yaşananlar aynen böyleyken; “Olası bir çatışma durumunda, karbon elyaf ham maddesinin kullanıldığı havacılık ve savunma sistemlerimizde sorun yaşanır mı?” noktasında her vatanseverin sorması, sorgulaması ve tedbir alma yolunda görüş ve öneri sunması gerekir diye düşünüyoruz.

  • %51 İÇİN ŞARTLAR ZORLANMALI!

Kurucusu Merhum Raif Dinçkök’ün milli hassasiyetlerle kurduğu bir Türk şirketi olan AKSA’nın %51 ile yetkiyi elinde bulundurması gerekirken %50 ile yetki alanını daha en baştan sınırlaması bir hataydı. Bu hatadan en kısa zamanda dönülmesi gerekiyor; HABERCİ olarak böyle düşünüyor, bunu telkin ediyor, devletimizi bu noktada harekete geçmeye ve önlem almaya davet ediyoruz.

  • EN TEPEYE BİR TÜRK GELMELİ!

Şirketin bir numarası dün ABD’liydi (Douglas Parks), iki numara İngiliz idi (David Service). Bugün ise Amerikalı ve İngiliz gitti, onların yerinde, işin başında İtalyan Massimo Rebolini var.

HABERCİ olarak diyoruz ki: İcra Kurulu’ndaki 3 Türk’ten (Tamer Bozacı, Onur Dinçer, Derya Kınık) biri ya da şirketin belirleyeceği bir Türk profesyonel işin en tepe noktasında olmalı.

Bunun da nasıl olacağı belli; Aksa ne yapıp etmeli, Dow’dan en az %1’lik payı almalı ve %51’e ulaşmalı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.