yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3558
EURO
34,7693
ALTIN
2.395,24
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
19°C
Yalova
19°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C
Pazartesi Açık
21°C

‘HURMA ÇEŞİTLERİMİZ İLE RAMAZANA HAZIRIZ’

‘HURMA ÇEŞİTLERİMİZ İLE RAMAZANA HAZIRIZ’
07.03.2024 14:59
0
A+
A-

AKTARZANE İŞLETMECİSİ SAFA DOĞAN:

‘RAMAZAN AYINA SAĞLIK DOLU 22 ÇEŞİT HURMAYLA HAZIRIZ’

Aktarzane İşletmecisi Safa Doğan, 22 çeşit hurma ile Ramazan ayına hazır olduklarını ifade etti. Hurmanın fiyatının 100 TL’den başlayıp, 650 TL’ye kadar çıktığını söyleyen Doğan, hurmanın yararlarını da anlattı..

  • Özellikle Ramazan ayında hurma tüketmenin çok faydalı olduğunu söyleyen Doğan, işletmelerinde İsrail’den gelen hurmanın bulunmadığını dile getirdi..

Haber / Zeynep TAŞTAN

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte Aktarzane işletmesi, müşterilerine özel 22 farklı çeşit hurma ile dolu bir hazırlık içerisinde olduğunu müjdeledi. İşletme sahibi Safa Doğan, Ramazan sofralarını renklendirmek ve sağlıklı atıştırmalık seçenekleri sunmak amacıyla geniş bir hurma koleksiyonuyla müşterilerini beklediklerini belirtti.

’22 ÇEŞİT HURMA’..

Safa Doğan, hurmanın sağlık üzerindeki olumlu etkilerine vurgu yaparak, “22 çeşit hurmamız arasında enerji veren, sindirim sistemini destekleyen ve bağışıklık sistemini güçlendiren birçok seçenek bulunuyor. Hurmanın doğal şekerleri, oruç tutanlar için anında enerji sağlarken, içeriğindeki lifler de tokluk hissi yaratmaya yardımcı oluyor” şeklinde açıklamalarda bulundu. Özellikle vurgulanan bir diğer konu ise İsrail’den hurma tedarik etmemeleri oldu. Doğan, “Müşterilerimizin sağlığı ve güvenliği bizim için ön planda. Bu nedenle, hurmalarımızı güvenilir üreticilerden temin ediyoruz ve İsrail’den gelen hurma bulunmamaktadır. Böylece müşterilerimize güvenilir ürünler sunuyoruz” ifadelerini kullandı. Ramazan ayının yaklaştığı bu günlerde, Aktarzane’nin hazırladığı özel hurma koleksiyonuyla müşterilerin taleplerine cevap vereceklerini söyleyen Safa Doğan, tüm müşterileri şubelerine beklediklerini belirtti.

‘ENERJİ DEPOSU’..

Hurmanın faydalarını da sıralayan Doğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Enerji kaynağı hurma, doğal şeker içeriği sayesinde hızlı ve sürdürülebilir enerji sağlar. Ramazan ayında oruç tutanlar için iftar öğünlerinde doğal bir enerji kaynağı olabilir. Lif içeriği hurma, yüksek lif içeriğiyle sindirim sistemine destek olur. Lif, sindirim sürecini düzenler ve tokluk hissi yaratır, böylece aşırı yemek yeme eğilimini azaltabilir. Mineral ve vitamin deposu hurma, potasyum, magnezyum, demir, kalsiyum gibi birçok minerali içerir. Ayrıca, B vitaminleri, C vitamini ve folik asit gibi vitaminleri de içerir. Bu elementler vücut fonksiyonlarını destekleyerek genel sağlığı iyileştirir. Bağışıklık sistemini güçlendirme içeriğinde bulunan vitaminler ve mineraller, hurmanın bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olmasını sağlar. Bu özellikle hastalıklara karşı direnci artırabilir. Antioksidan özellikli hurma, antioksidan özelliklere sahiptir. Antioksidanlar, vücuttaki serbest radikallerle savaşarak hücreleri korur ve yaşlanmayı geciktirebilir. Kolesterol kontrolü lif içeriği ve sağlıklı yağlar bakımından zengin olması nedeniyle, hurma düzenli tüketildiğinde kolesterol seviyelerini kontrol altında tutabilir. Kabızlık sorunlarına karşı yardımcı yüksek lif içeriği, bağırsak hareketlerini düzenleyerek kabızlık sorunlarına karşı yardımcı olabilir.”

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.