yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,2662
EURO
34,8261
ALTIN
2.430,39
BIST
10.268,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
18°C
Yalova
18°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
15°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C

‘HİÇBİR ÖĞRENCİ AÇIKTA KALMADI’

‘HİÇBİR ÖĞRENCİ AÇIKTA KALMADI’
13.09.2022 16:35
0
A+
A-

 

..”200’ÜN ÜZERİNDE KONTENJAN FAZLAMIZ VAR.”

  • Öğrenci sayısının 19 bin olduğunu söyleyen Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, üniversitede imkanların her geçen gün arttığını ifade etti..

..”Akademik kadroya katılan yeni hocalarla eğitim düzeyi yukarıya çıkıyor. Önümüzdeki süreçte daha farklı bölümlerin de açılması ile birlikte üniversitemize talebin en üst seviyeye çıkacağını düşünüyoruz.”

  • ..”Üniversitenin açılışını KYK yurtlarının tamamlanmasını beklemek adına erteledik. Bu anlamda Bakanlığın bizden 1 haftalık bir erteleme talebi oldu. 3 yurdun tamamlanmasını beklememiz istendi. Bizde bu anlamda talebi makul görerek üniversitemizin akademik yıl açılışını 1 hafta öteledik.”

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, hiçbir öğrencinin açıkta kalmadığını ifade etti. Öğrenci sayısının 19 bin olduğunu söyleyen Bahçekapılı, Yalova Üniversite’nde imkanların her geçen gün arttığını da dile getirdi. Yüzde yüze yakın doluluk oranına ulaştıklarını söyleyen Bahçekapılı, “Tercihler anlamında yüzde 100 doluluk oranına ulaştık. MYO’lardan lisans programlarına kadar hepsi doldu. Yaklaşık 400’e yakın yabancı öğrenci bekliyoruz. 159 yabancı öğrencinin kaydını yaptık. 250’ye yakını da kısa süre içerisinde gerçekleştireceğiz. Öğrenci sayımız neredeyse 19 bine ulaştı. Üniversitemizin imkanları geliştikçe, hoca kalitesi arttıkça ve yeni bölümler açıldıkça üniversitemize olan ilgi de hızla artmaya başladı” diye konuştu.

‘FARKLI BÖLÜMLER AÇILACAK’..

Üniversite bünyesinde farklı bölümlerin açılacağını da söyleyen Bahçekapılı, “Akademik kadroya katılan yeni hocalarla eğitim düzeyi yukarıya çıkıyor. Önümüzdeki süreçte daha farklı bölümlerin de açılması ile birlikte üniversitemize talebin en üst seviyeye çıkacağını düşünüyoruz” dedi.

‘KYK YURTLARI İÇİN 1 HAFTA ERTELEDİK’..

Üniversite açılış tarihi hakkında da bilgi veren Bahçekapılı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Üniversitenin açılışını KYK yurtlarının tamamlanmasını beklemek adına erteledik. Bu anlamda Bakanlığın bizden 1 haftalık bir erteleme talebi oldu. 3 yurdun tamamlanmasını beklememiz istendi. Bizde bu anlamda talebi makul görerek üniversitemizin akademik yıl açılışını 1 hafta öteledik. Yurt anlamında Yalova gerçekten ülke standartlarının çok üzerinde. Hiç bir öğrencimiz açıkta kalmadığı gibi 200’ün üzerinde de kontenjan fazlalığımız var.”

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.