yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4373
EURO
34,4579
ALTIN
2.479,08
BIST
9.679,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
23°C
Yalova
23°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C

Hersek’te, kuş tür sayısı 241’e çıktı

Hersek’te, kuş tür sayısı 241’e çıktı
04.05.2022 15:36
0
A+
A-

 

 

Haber \ Esin KAYA

Kış göçmeni kuşların yavaş yavaş göç etmeye hazırlandığı bu günlerde Kuş Oteli Hersek Lagünü, yaz göçmeni kuşları ağırlamaya hazırlanırken, zaman zaman hava şartlarına bağlı olarak farklı ötücülere de ev sahipliği yapıyor. Yapılan son gözlemde, Ötleğengiller familyasına ait bir kuş türü olan Orman Çıvgını (Phylloscopus sibilatrix) gözlenerek kayıtlara geçirildi. Orman Çıvgını ile alanda şimdiye kadar gözlenip kayıt altına alınan kuş türü sayısı 241’e çıktı.

Orman Çıvgını

Hersek Lagünü’nün göl, deniz, bataklık, çayır, orman gibi ekosistemlerden oluştuğunu söyleyen kuş gözlemcisi Fatih Bülbül, “Orman Çıvgını (Phylloscopus sibilatrix), ötleğengiller familyasına ait bir kuş türüdür. İri gövdeli ve uzun kanatlı bir çıvgındır. Canlı renklidir; kaşı ve göğüsü canlı sarı alt tarafı beyazdır. Kısa ama geniş bir kuyruğu vardır. Orman girişi tarafında bir çift olarak gözlemlediğimiz Orman Çıvgını ile Hersek Lagünü tür sayısı 241’e çıkmıştır. Altınova Belediyesi olarak, bölgemizin en değerli alanlarının başında gelen Hersek Lagünü Kuş Oteli’ne tüm halkımızı bekliyoruz” diye konuştu.

“Nadir türlere ev sahipliği yapıyor”

Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral da ulusal ve uluslararası kuş gözlemcilerinin, fotoğrafçıların ve doğaseverlerin nadir türlere ev sahipliği yapan lagüne ilgisinin arttığını belirtti. Türkiye’nin ilk ve tek doğa eğitim merkezi ve engelliye uyumlu kuş gözlem kulesi ile lagünün ayrı bir öneme sahip olduğunu ifade eden Oral, “Hersek Lagünü, çok değerli bir sulak alan ekosistemidir. Lagün, başta su kuşları olmak üzere pek çok türün barınma, beslenme ve üreme alanı olarak büyük önem taşıyor” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.