Elmalık Köyü Muhtar Adayı Soner Akçal, köyde yapmak istediği vizyon projelerini kamuoyuna tanıttı.
..”En uygun yere düğün salonu ve sosyal tesis yapılması için çalışmalarımızı yapacağız. Köyümüzün marka değeri olan ve 1988 yılında kurulan Elmalıkspor’u yeniden ayağa kaldıracağız.”
..”Elmalık köyünde değişim ve gelişim zamanı. Biz bu köyün evladıyız. Vatandaşlarımızdan destek istiyoruz.”
Haber \ Zeynep TAŞTAN
Elmalık Köyü Muhtar Adayı Soner Akçal, köyde değişimin şart olduğunu vurgulayarak muhtarlığa aday olduğunu açıkladı. Köyde doğup büyüdüğünü ve köyün sorunlarını bildiğini söyleyen Akçal, “Elmalık köyünde doğdum ve büyüdüm. İlkokul eğitimimi de bu köyün okulunda tamamladım. Köyümüzün tarihini, kültürünü, coğrafyasını ve insanlarını çok iyi tanıyorum. Köyümüzün güzelliklerini, zenginliklerini fırsatlarını da biliyorum. Ama aynı zamanda, köyümüzün sorunlarını, eksiklerini ve zorluklarını da görüyorum. Bu sorunları çözmek için köyümüzün ihtiyaçlarını ve beklentilerini belirledim” dedi.
‘SU SORUNU ÇÖZÜLECEK’..
Elmalık köyünün su sorununun olduğunu ve özellikle yaz aylarında ciddi su problemlerinin yaşandığını kaydeden Akçal, “Köyümüzün en büyük sorunlarından biri su sorunudur. Köyümüzün su şebekesinin yenilenmesi için gerekli adımları atacağım. Yeni su kaynaklarının araştırmasını yapacağız. Köyümüzde yetersiz olan su deposu sayısını arttıracağız. Köyümüzün caddelerini asfaltlanması için gerekli müracaatları yapacağız. Eksik olan sokaklara da parke taşı çalışması yaptıracağız. Ayrıca köyümüzün cadde ve sokaklarının aydınlatılması için çalışmalar yapıp akşam vakitlerinde de köyümüzü daha güvenli hale getireceğiz. Köyümüzün daha güvenli bir hale gelmesi için de kamera sistemi ağını genişleteceğiz. Köyümüzde büyük eksiklik olan sokak tabelalarını da geldiğimiz gibi asacağız” şeklinde konuştu.
‘ELMALIK KÖYÜ TURİZMİ İLE DE ANILACAK’..
Köyün ciddi bir turizm potansiyelinin olduğunu belirten Akçal, “Köyümüzün turizm olanakları var. Ama kesinlikle fark edilmiyor. Bu yüzden doğal ve tarihi güzelliklerin tanıtılması, turizm altyapısının genişletilmesi, turizm faaliyetlerinin düzenlenmesi ve turizmden gelen gelirlerin köyümüze kazandırılması için elimizden geleni yapacağız. Osmanlı’da ilk matbaanın Elmalık köyünde kurulduğunu biliyoruz. İl Özel İdaresi de bu matbaa ile ilgili gerekli çalışmalarını yapıyor. İl Özel İdaresi ile ortak bir çalışma içerisinde olup tarih turizmini de canlandırabiliriz. Köyümüzün tarihi evleri var. Bu evler atıl vaziyette duruyor. Bu evlerin yeniden restore edilip turizme kazandırılması gerekiyor. Bununla ilgili projelerimiz de hazır. Vatandaşlarımız takdir edip, seçilirsek bu projeleri de hayata geçirmeyi planlıyoruz. Yalova’nın en güzel manzarasına sahip İstihkam Tepe Piknik Alanı var. Bu alanın daha verimli hale gelmesi için çalışma yapacağız” ifadelerine yer verdi.
‘TARIM ARAZİLERİ KORUNACAK’..
Köyün bir zamanlar elma bahçeleri ile anıldığını söyleyen Akçal, tarım kooperatifinin kurularak tarım arazilerinin yeniden canlanacağını dile getirdi. Köyde bir zamanlar pazaryeri kurulduğunu ifade eden Akçal, “Öte yandan Elmalık köyünün tarım potansiyeli oldukça büyük. Büyük işletmeler de köyümüzde hizmet vermeye başladılar. Elmalık köyünün tarım potansiyeli asla değerlendirilemiyor. Köyde tarım arazilerinin korunması için elimizden geleni yapacağız. Tarım desteklerinin arttırılması ve tarım kooperatifin kurulması ve pazarlanması için elimizden geleni yapacağız. Eskiden bu köy elmaları ile meşhur bir köymüş. Adı da ondan gelmiş. Köyümüzde yeniden elma bahçeleri neden olmasın? Tarım ve Hayvancılık konusunda gelir potansiyelini arttırmak için köyümüzün ileri gelenleri ile beraber kırsal kalkınma kooperatifinin kurulmasını sağlayacağız. Tarım ve hayvancılıkta giderler azaltılmalı. Üretilen sebze ve meyveler değerinde satılmalı. Kooperatif eli ile üretilen malları değerinde satmak için çalışmalar yapacağız. Bir dönem Elmalık köyünde pazaryeri kurulurdu. Köyümüz tarafından üretilen mallar değerinde satılırdı. Bu pazaryeri yeniden neden kurulmasın?” dedi.
‘EKSİKLİKLER GİDERİLECEK’..
Elmalık köyünün eksikliklerinin giderileceğini kaydeden Akçal, “Köyümüzün merkezinde bulunan tuvaletlerin durumu içler acısı. Tuvaletlerin bakım ve onarımını yaparak tekrardan temiz bir şekilde kullanıma hazırlayacağız. Ayrıca köyün mülkiyetinde bulunan taşınmaz konut ve dükkanların bakım, onarım ve tadilatlarını yaptırıp köyümüzün gelirlerini artıracağız. Köyümüzün en büyük eksikliklerinden bir tanesi de düğün ve sosyal tesis salonudur. En uygun yere düğün salonu ve sosyal tesis yapılması için çalışmalarımızı yapacağız. Köyümüzün marka değeri olan ve 1988 yılında kurulan Elmalıkspor’u yeniden ayağa kaldıracağız. Bu sayede gençlerimizi aktif spora yönlendireceğiz. Aynı zamanda köyümüzde bulunan mevcut park ve spor alanlarının bakımını ve yeni alanların eklenmesi için çalışmalar yapacağız. Yeni açılan hastaneye köyümüzden devamlı olarak ulaşım sağlanması için gerekli çalışmaları başlatıp köyümüzün gündeminden bu sorunu kaldıracağız” diye konuştu.
‘ELMALIK KÖYÜ BİRLEŞECEK!’..
Her mahalleye eşit hizmet gitmesi için çalışacaklarını söyleyen Akçal, sözlerini şöyle tamamladı: “Şeffaf yönetim anlayışı ile gelir-gider tablosu periyodik olarak halkımızla paylaşılacak. Planlanan projeler ilk önce köy halkı ile istişare edilerek halkın onayı ile karara varılacak. Asla ayrıştırmayacağız. Vatandaş köyümüzde hangi mahallede oturursa otursun, asla köyümüzü ayrıştırmayacağız. Her mahalleye eşit hizmet gidecek. Din, dil, ırk veya köken ayrımı yapmayacağız. Elmalık köyünde değişim ve gelişim zamanı. Biz bu köyün evladıyız. Vatandaşlarımızdan destek istiyoruz.”