yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4500
EURO
34,6460
ALTIN
2.392,91
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

KENT KONSEYİ KADIN MECLİSİNDEN ÇİFTE PROGRAM

KENT KONSEYİ KADIN MECLİSİNDEN ÇİFTE PROGRAM
29.11.2023 16:49
0
A+
A-
  • Yalovalı Kent Konseyi Kadın Meclisi, gerçekleştirdiği programlarla Yalovalılarla olmaya devam ediyor. Gerçekleştirdikleri programlar yoğun ilgi gören Kadın Meclisi durmayan çalışmaya da devam ediyor.

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında, Halil İnalcık Kültür Merkezi’nin önünde stant açan ve kadınlara Sessizlik Şiddeti Besler Sesini Yükselt sloganıyla kapılarını açan programda, bütün vatandaşlar kadına yönelik şiddete karşı duygularını ve önerilerini yazarak kutuya attılar. Yabancı uyruklu bireylerin de yoğun katılım gösterdiği etkinlikte, yazılan metinler herkesi duygulandırdı. Kadına bakış açısını, erkeğin kadına bakışını konu alan, Yalova’nın sevilen öğretmenlerinden Şennur Türk’ün sunumuyla gerçekleştirilen “Kadınlar Soruyor! Hayatımızın Rengini Kim Belirliyor?” semineri gerçekleştirildi. Sanat tarihi üzerinden, resimlerin incelendiği program, katılımcılara farklı bir bakış açısı sunan etkinlik, herkes tarafından beğenilirken, herkesin kendisini sorgulamasını sağladı. Programlar hakkında konuşan Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Fadime Yıldırım Karoğlu, “Gerçekleştirdiğimiz her program da kadınlarımızın taleplerini, sorunlarını ve duygularını ön plana koyarak yapıyoruz. Bu bizim önceliğimiz. Yaşamlarımızda farklı bir bakış açısı ve bir nebze de olsa da fayda sağlamak istiyoruz. Yaptığımız iki etkinlikte de bu farkındalığa ulaşmak istedik. İstediğimizi de yapabildiğimizi düşünüyoruz. Bize yazılan yazıları, kişisel haklara da saygı göstererek sergi açmayı planlıyoruz. Yazıları herkesin görmesi gerektiğini düşünüyoruz. Ayrıca, Şennur Hanım’ın gerçekleştirdiği seminer de bize büyük katkı sundu. Kendilerine de teşekkürlerimi iletiyorum. 7 Aralık 2023 tarihinde, İl Özel İdaresi konferans salonunda saat:18.00’da da Kadının Siyasetteki Yeri ismiyle yeni bir etkinlik daha düzenleyeceğiz. Şimdiden bilgisini vereyim. Gelmek isteyen herkese kapımız açık olacaktır” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.