yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
19°C
Yalova
19°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C

HER GÜN 400 KİŞİYE YEMEK PİŞİYOR

HER GÜN 400 KİŞİYE YEMEK PİŞİYOR
22.03.2024 16:57
0
A+
A-

İHH AŞEVİ’NDE HER GÜN 400 KİŞİYE YEMEK PİŞİYOR

  • İnsan Hak Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (İHH) Yalova Şubesi’nin aşevi, Ramazan ayı boyunca günde 400 kişinin yemek ihtiyacını karşılıyor.

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

İnsan Hak Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (İHH) Yalova Şubesi, her yıl olduğu gibi bu yılda aşevinde 400 kişiye yemek pişiriyor. ‘Ramazan Birlikte Güzel’ sloganıyla yola çıkan İHH aşevinde bir kişinin günlük yemek ücreti 80 TL olarak belirlendi. “Ramazan paylaştıkça güzel” diyen İHH Yalova Şube Başkanı Ferhat Karaboğa, “Her yıl olduğu gibi bu yıl da İHH aşevimizde 400 kişilik yemek pişiyor. Bir kişinin iftar bedeli 80 TL. Fidye ve iftar vermek isteyen gönüllülerimizin desteğini bekliyoruz. Katkıda bulunmak isteyenler, İHH Yalova Şubemizi ziyaret edebilir ya da sosyal medya hesaplarımızdan bizlerle iletişime geçebilir” dedi. Karaboğa, gönüllülerin ve bağışçıların katkılarıyla daha fazla kişiye ulaşmayı ve ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatmayı hedeflediklerini belirtti. İHH Yalova Şubesi, gönüllülük esasına dayalı çalışmalarıyla da dikkat çekiyor. Bir araya gelen gönüllüler, aşevinde yemek hazırlama, dağıtım ve diğer yardımlaşma faaliyetlerine katkıda bulunuyorlar. İHH Yalova Şubesi’nin bu tür faaliyetleri, sadece ihtiyaç sahiplerine yardım etmekle kalmıyor, aynı zamanda toplumda dayanışma ve yardımlaşma kültürünün gelişmesine de katkı sağlıyor. Bu tür inisiyatifler, insanların birbirlerine destek olma ve yardımlaşma duygularını canlı tutarak, toplumsal bütünleşmeyi güçlendiriyor ve sosyal adaletin sağlanmasına katkıda bulunuyor.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.