yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
20°C
Yalova
20°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C

‘HER DAİM YANINIZDAYIZ’

‘HER DAİM YANINIZDAYIZ’
19.03.2024 15:50
0
A+
A-

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 109. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen iftar programında şehit aileleri ve gaziler iftarda buluştu.

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 109. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen iftar programı, Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya ve il protokolünün katılımıyla gerçekleştirildi. Hilton Garden Inn Yalova’da düzenlenen etkinlikte gaziler ve şehit aileleri ile yakından ilgilenen Vali Kaya, vatan için canlarını ortaya koyan kahraman gazilere sağlıklı ömürler, şehitlerimizi de minnetle andı.

‘HER DAİM YANINIZDAYIZ’

İftar sonrasında bir konuşma yapan Vali Kaya, “Kahramanlığınızı ve cesaretinizi asla unutmayacağız. Çanakkale Zaferi, Türk milletinin bağımsızlık azmini ve kahramanlığını tüm dünyaya gösteren bir destandır. Bu zafer, vatan sevgisinin ve iman gücünün neleri başarabileceğinin en güzel örneğidir. Çanakkale’de Mehmetçik, “Çanakkale Geçilmez” sözünü tarihe altın harflerle yazdırmıştır. Bu zafer, sadece bizim değil, tüm mazlum milletlerin de umudu olmuştur. Zaman ve çehreler değişse de bu yurdun evlatlarının yürekleri aynı aşkla çarpmaktadır. Geçmişte olduğu gibi bugün de ülkemiz, hain emeller peşinde koşanlar tarafından tehdit edilmektedir. Yıllardır terörle mücadele etmekteyiz. Binlerce vatan evladımız şehadete yürümüş, binlercesi de gazi unvanı alarak bu kutsal mücadelede yerlerini almışlardır. Son yıllarda başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere devlet ricali terörle mücadelede büyük bir kararlılık göstermektedir. Güvenlik güçlerimizin kahramanca mücadelesi sayesinde terör unsurları ülke topraklarından büyük oranda temizlenmiştir. Bizler üzerimizdeki emanetin ağırlığının farkındayız. Görevimiz ne ise onu en iyi şekilde yapmak bizim için vatan borcudur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi “Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır.” Emaneti hakkıyla taşımak için hiç durmadan canla başla çalışacağız. Bu vesileyle Yalovamızdan vatan savunması uğruna şehadete yürüyen tüm şehitlerimizi minnet ve rahmetle anıyorum. Siz kıymetli yakınlarına en içten dileklerimle saygı ve şükranlarımı sunuyorum. Kıymetli gazilerimizi ve yakınlarını da candan kucaklıyorum, her daim yanınızdayız, her daim gönlümüz sizlerledir. Son olarak Cumhuriyetimizin kurucusu Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü de rahmetle anıyorum. Rabbim, Birlik ve dirliğimizi daim eylesin” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.