yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Hafif Yağmurlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C

‘HAYRETTİN KARACA’NIN İSMİ YAŞAYACAK’

‘HAYRETTİN KARACA’NIN İSMİ YAŞAYACAK’
17.07.2022 10:14
0
A+
A-

 

 

Toprak Dede Merhum Hayrettin Karaca’nın adının yaşatılması ile ilgili geçtiğimiz yıllarda TEMA Vakfı’nın başlattığı projeden bahseden İl Temsilcisi Arzu Demir, 81 ildeki temsilcilerin, belediyelere parklara, sokak ve caddelere Hayrettin Karaca adının verilmesi ile ilgili dilekçelerini ilettiklerini ifade etti..

 

  • Yalova’da ilk olarak merkez belediyeye başvurduklarını söyleyen Demir, Belediye Meclisi’nden Çınarcık Kavşağı’na adının verilmesi ile ilgili olur çıktığını dile getirdi..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

TEMA Vakfı İl Temsilcisi Arzu Demir, Yalova’daki üye kazanım çalışmaları hakkında bilgi verdi. Yalova’da 4 bin 200 gönüllülerinin bulunduğunu söyleyen Demir, daha yaşanabilir bir gelecek için TEMA’ya destek verilmesi gerektiğini belirtti. Her Yalovalının TEMA gönüllüsü olması gerektiğini belirten Demir, “Temsilciliğimiz kurulduğu günden 2020 yılı Haziran ayına kadar yaklaşık 4 bin 200 gönüllü kazanımı gerçekleştirmiş. Ekibimiz sayesinde bu sayı bugün 8 bini geçmek üzere. Üzüntümüz 1 milyonuncu gönüllü bizim ilimizden çıkmadı, kısmet belki 2 milyonuncu gönüllü ilimizden çıkar. Okullarda doğa eğitimi verdiğimiz öğrenciler başta olmak üzere, Yalova’da bizlere destek veren kurumlar kısaca her Yalovalı TEMA gönüllüsü olmalı. Daha yaşanabilir bir gelecek için bu kutsal STK’ya destek olmak zorundayız” dedi.

‘250 ÖĞRENCİYE KATKI SUNDUK’..

Projeler sayesinde öğrencilere de katkı sunduklarını söyleyen Demir, “TEMA Vakfı’nın temsilci eğitim sunumlarını 3 yaşından 100 yaşına kadar tüm gönüllülerimizle her fırsatta paylaşıyoruz. Yine TEMA gönüllülerine özel, bizlerin saha faaliyet raporunda yer alan aylık tematik sunumlar ve etkinlikler kapsamında, gönüllü rehberlerimiz birlikte ücretsiz belediyelerin araç desteği ile doğa yürüyüşleri düzenliyoruz. Temsilci sunumlarımız toprak, su varlıkları, iklim değişikliği, doğayla uyumlu yaşam, sıfır atık, ang biyolojik çeşitlilik projesidir. Ağaç Kardeşliği Projesi finansmanında destek toplamak amaçlı TEMA Vakfı tarafından düzenlenen İyilik Peşinde Koş kampanyasıyla maratonlar düzenleniyor bizler de Yalova takımı olarak 2020-2021 yıllarında 3 farklı koşuda 35 bin 930 TL toplam 773 destekçiden sağladığımız bağışlarla 250 öğrencinin eğitimine katkı sunduk” ifadelerine yer verdi.

‘MAHALLE YAPILANMALARI DEVAM EDİYOR’..

Yalova’daki temsilcilikler hakkında bilgi veren Demir, “TEMA Vakfı’nın yapılanması Yalova‘da tüm Türkiye’de olduğu gibi il temsilcisi, ilçe sorumlusu, mahalle sorumlusu şeklindedir. Ayrıca bu görev almış kişilere destek veren bir yönetim ekibi var. Sizlerin sahada bizlerin yanında bulunan kişilerden oluşuyor.  TEMA Vakfı gönüllülük modeline göre tüm gönüllüler; etkileşime dayalı, birbirlerine karşı bir üstünlükleri olmayan ancak görev ve sorumlulukları itibariyle karşılıklı bir ilişki ağı içinde çalışmalarını yürütürler. İl temsilcisi tüm sürece liderlik eden gönüllüdür. İlçe-mahalle sorumluları, Genç TEMA başkanları, diğer örgütlenme gönüllüleri ile saha ve destek gönüllüleri il temsilcisine bağlı ve il temsilcisinin bilgisi dahilinde çalışmalarını yürütür. Karşılıklı saygı, hoşgörü ve açık iletişim ile etkileşime dayalı, katılımcı, ildeki tüm gönüllülerin katılımı ve çabalarıyla yönetilen bir yapı vardır. İlçe sorumlularımız, merkez ilçede Veteriner Hekim Saffet Yıldız, Çınarcık’ta Öğretmen Orçun Emrah Eren‘dir.  Mahalle Sorumlusu TEMA Vakfı Genel Müdürlüğü tarafından, il temsilcisi ve ilçe sorumlusu ile mutabık kalınarak görevlendirilen, bulunduğu ilçede TEMA Vakfı’nın amacına yönelik faaliyetleri gerçekleştiren, yetki ve sorumlulukları TEMA Vakfı tarafından belirlenen gönüllüdür. Süleymanbey Mahallesi Sorumlumuz Gökmen Kılıç ve Kadıköy Mahalle Sorumlumuz Özcan Demir, her ikisi de 2 yıldır il yönetimine destek veren gönüllülerdi. Şimdi onları biraz daha farklı görevler bekliyor. Mezun TEMA’lar üniversite eğitim yıllarında en az bir dönem boyunca Genç TEMA ekibinde yer alarak faaliyetlerine katılan ve üniversite mezun olmuş kişilere deniyor. Yalova’mızda da pek çok kıymetli Mezun TEMA’lar mevcut. Bu topluluk Yalova Üniversitesi Hukuk Fakültesi Arş. Gör. Dr. Ömür Karağaç, bizlere destek veriyor. Aynı zamanda da Genç TEMA’nın Yalova Üniversitesi Akademik Danışmanı hocası olarak yardımcı oluyor. GENÇ TEMA’lar Yalova Üniversitesi bünyesinde mevcut başkanımız Hale Tabu, oldukça zor bir dönemde göreve başladı. Salgın aylarında Yalova’ da ekibini kurarak kendi düzenlediği pek çok etkinliğin yanı sıra bizlere İl de de destek veriyor, aynı zamanda Yalova Üniversitesi iklim elçisi. Farklı fonksiyonlara ve görevlere sahip ‘yardımcılar’ temsil pozisyonundaki gönüllülerle birlikte çalışır” dedi.

‘KARACA’NIN İSMİNİ YAŞATACAĞIZ’..

Her fırsatta Karaca Arboretum ile ortak çalışmalar yaptıklarını söyleyen Demir, sözlerini şöyle sürdürdü: “Karaca Arboretum, Karaca Vakfı’na ait ve biz TEMA ailesine etkinliklerimizde her zaman ev sahipliği yapıyor. Burası sadece bir Ağaç Müzesi değil aynı zamanda Dede’mizin anılarının yer aldığı farklı ve özel bir mekan. Yeşne Karaca İren Hanım ile bizler, vakfımızın Genel Müdürlüğü her zaman irtibat halinde. Ayrıca her yıl Dede’mizi kabri başında ve doğaldır ki; bu mekanda anma törenleri düzenliyoruz. Malum salgın nedeniyle kalabalıklara yer veremedik. Önümüzdeki Ocak ayında Yalova’ya yakışır bir anma töreni gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Toprak Dedemiz Merhum Hayrettin Karaca’nın adının yaşatılması ile ilgili geçtiğimiz yıllarda TEMA Vakfı’nın başlattığı bir projeden bahsetmek isterim. 81 ildeki temsilcilerimiz bulundukları yerdeki belediyelere parklara, sokak ve caddelere Hayrettin Karaca adının verilmesi ile ilgili dilekçelerini ilettiler. Biz de Yalova olarak ilk olarak merkez belediyeye başvurduk. Belediye Meclisi’nden Çınarcık Kavşağı’na adının verilmesi ile ilgili olur çıktı. Akabinde Hayrettin Karaca adının yaşatılması için dilekçe vererek başvuruda bulunduğumuz 6 belediye ise şöyle: Çiftlikköy, Kaytazdere, Taşköprü, Koruköy, Çınarçık ve Kadıköy. Diğer belediyelere de dilekçelerimizi ilk fırsatta sunacağız. Sabırsızlıkla Hayrettin Karaca’nın adının yaşayacağı bahçeler, yollar ve parkların açılışı için bekliyoruz.”

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.