yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
19°C
Yalova
19°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Parçalı Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C

‘HASTANEYLE İLGİLİ SORUN YOK!’

‘HASTANEYLE İLGİLİ SORUN YOK!’
26.02.2024 17:39
0
A+
A-
  • Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Ozan Burak Cangir, Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne girişlerin yapıldığı yol zemininde ve taş duvarda meydana gelen çökme nedeniyle birtakım açıklamalarda bulundu.

Cangir, çökmenin hastane binası için risk oluşturmadığını ancak bu sorunun acilen giderilmesi gerektiğini söyleyerek, yetkililere çağrı yaptı.

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne girişlerin yapıldığı yol zemininde ve taş duvarda meydana gelen çökme nedeniyle Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Ozan Burak Cangir ve teknik ekip bölgede incelemeler yaparak, açıklamalarda bulundu. Başkan Cangir, konunun ivedilik ile projelendirilip, kamuoyunun bilgilendirilmesi gerektiğini söyledi.

‘40 cm’lerle başlayan oturmalar, 1 buçuk-2 metreleri aştı’

Teknik ekiple birlikte 3 günde bir incelemeler yapıldığını kaydeden Cangir, “İlk başta Yalova Belediyesi teknik ekibi ve heyeti ile de bir araya geldik. Çözüm önerilerimizi dilimiz döndüğünce dile getirmeye çalıştık. Geldiğimiz noktada durum şu; 40 cm’lerle başlayan oturmalar, 1 buçuk-2 metreleri aştı. Teknik ekip tarafından yerinde bazı çalışmalar yapılıyor. Bu çalışmaların birinci amacı ortamdaki yükü azaltmak; buradaki taş duvarın daha fazla taşıyıcı gücü kalmadı. Çok ciddi deformasyonlar var. Buradan gelen yağmur ve yer altı sularını bir şekilde duvara baskı yapmaktan kurtarmak gerekiyordu. Şimdilik ilk aşama olarak bunu doğru buluyoruz. Yalova Valiliği’nin yaptığı açıklama çok tatmin etmiş olmayacak ki; kamuoyundan hala bize çok ciddi sorular geliyor. Bizim gördüğümüz onarım başlayınca bu duvarın yıkılacağıdır. Ya kendiliğinden yıkılacak ya da imalat aşamasında yıkılacaktır. Bu duvarın maalesef hiçbir dayanma yapısı kalmadı” dedi.

‘Hastaneyle ilgili ciddi bir sorun yok’

Meydana gelen çökmelerin hastane binası için risk oluşturmadığını da dile getiren Cangir, “Gerek akademik hocalardan aldığımız görüşler gerekse bizim teknik ekibimizin yaptığı araştırmalarda şu sonuca vardık; sistemler çok farklı. Bir kazıklı temel üzerine oturtuluyor bina ve iki yapı zemin olarak da birbirinden çok farklı olduğu için biz hastanede herhangi problem beklemiyoruz. Hastaneyle ilgili ciddi bir sorun yok. Bu çalışmaların acilen, hızlı bir şekilde, doğru mühendislik hizmeti alarak devam etmesi yönünde çağrıda bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.

‘Güney cephesinde de sıkıntılar var’

Güney cephesinde de aşınmalar oluştuğunu ve bunun da büyük bir soruna sebebiyet vermemesi için erkenden projelendirilmesi gerektiğini savunan Cangir, “Hastanenin bulunduğu bölgenin bazı kısımları heyelan bölgesidir. Yalova’da yaşayan herkes bunu bilir. Heyelan bölgesi olduğu için Güney cephesinde de bir sıkıntı görmekteyiz. Burası yapılırken acilen Güney cephesi ile ilgili de bir proje gerçekleştirilmeli ki, bundan 1 ay sonra orayı konuşmayalım, orası için bir para harcamayalım” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.