yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C

HALK BİLİNÇLENDİRİLİYOR

HALK BİLİNÇLENDİRİLİYOR
12.02.2024 16:37
0
A+
A-

UYUŞTURUCUYA KARŞI BİLGİLENDİRME ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Uyuşturucu madde suçları olmak üzere uyuşturucu madde kullanımı ve izleyen süreçte gelişen uyuşturucu bağımlılığının önlenmesine yönelik Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından bilgilendirme çalışması yapılıyor..

 

Haber/Zeynep TAŞTAN

Yalova İl Emniyet Müdürlüğü koordinesinde halkın huzur ve güvenliğine yönelik başta uyuşturucu madde suçları olmak üzere uyuşturucu madde kullanımı ve izleyen süreçte gelişen uyuşturucu bağımlılığının önlenmesine yönelik Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü TUBİM (Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi) görevlileri tarafından eğitim, bilgilendirme, bilinçlendirme ve farkındalık çalışmaları kararlılıkla sürdürülüyor. Tüm ülke ve il genelinde de uygulanmakta olan En İyi Narkotik Polisi Anne projesi amaç ve hedefleri doğrultusunda uyuşturucuyla mücadelede anneler ve anne adayı kadınlara yönelik farkındalık ve bilinçlendirme çalışmalarını yürütülüyor. Proje ile uyuşturucu madde kullanımının henüz başlamadan önüne geçmek, uyuşturucu madde kullanmış henüz bağımlı olmamış bireyleri tespit edebilmek hedefleri kapsamında, annelerin bilinç ve farkındalıklarının artırılarak uyuşturucu madde kullanımının önleyebileceği değerlendiriliyor. Bu alanda oluşturulacak toplumsal bilinç ve katılım ile sağlıklı ve güvenli yarınlar hedefleniyor. Yalova İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından tüm ülke çocuklarını kendi çocukları olarak gören bir anlayışla uyuşturucu maddeler ve uyuşturucu bağımlılığı ile mücadele çalışmaları yürütülerek proje amaç ve hedefleri doğrultusunda; kurumlar arasa iş birliği çalışmaları yürütülüyor. Destek ve katılımları ile önleme, bilgilendirme ve farkındalık çalışmaları yürütülüyor. Bu amaç ve hedef doğrultusunda; Raif Dinçkök Kültür Merkezi’nde düzenlenen sanat etkinliğinde; İl Emniyet Müdürlüğü, Yalova Belediye Başkanlığı, Atakent Türk Sanat Musiki Korosu Başkanlığı destek ve katılımları ile Narko Nokta Standı kurularak sanatsever vatandaşlara narkoanne ve narkorehber el broşürleri dağıtımı gerçekleştirildi. Kültür-Sanat Etkinliği öncesinde; Atakent Türk Sanat Musiki Korosu Başkanlığı üyelerin taşıdığı En İyi Narkotik Polisi Anne Proje pankartı ile sahneye çıkılarak sanatseverlerin gösterimine sunularak farkındalık mesajı verildi. Sanatseverlere hitaben uyuşturucu madde kullanımı ve izleyen süreçte gelişen madde bağımlılığı ile mücadelede annenin önemine dikkat çekilmiş hitamında sanatseverlerin toplu olarak katılımları ile en iyi narkotik polisi anne sloganı haykırıldı. Farklı ortam ve alanlarda gerçekleştirilen narkonokta ve narkoanne önleme, bilgilendirme ve farkındalık faaliyetleri kapsamında; 1500 vatandaşa ulaşıldı. Yalova İl Emniyet Müdürlüğü koordinesinde toplumun huzur ve güvenliğinin sağlanması, çocuk ve gençliğin sağlıklı geleceğine dair uyuşturucu madde suçları başta olmak üzere uyuşturucu maddeler bağımlılığın önlenmesine yönelik mücadelemiz kararlılıkla sürdürülecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.