yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4376
EURO
34,7889
ALTIN
2.448,85
BIST
9.933,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
20°C
Yalova
20°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C

HAKSIZ KAZANÇ ELDE EDENLERE DARBE

HAKSIZ KAZANÇ ELDE EDENLERE DARBE
09.06.2022 15:39
0
A+
A-

 

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Yalova İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü tarafından tefecilik yapan, ekonomik olarak zor duruma düşen insanlardan haksız kazanç sağlayan kişilere yönelik teknik takipli yapılan çalışma kapsamında; Yalova ve Bursa illerinde yapılan eş zamanlı operasyonda ‘tefecilik’ suçunu organize eden A.Ç., H.Ö. ve bu suça finans sağlayan Y.Ş., R.T. ve K.E. isimli şüpheliler yakalanarak göz altına alındılar.

Haksız kazanç elde ediyorlar..

Tefecilik yapan bu suç grubunun Yalova haricinde Balıkesir, Bilecik, Bursa ve Eskişehir illerinde bulunan aralarında esnaf, çiftçi ve benzeri mesleklere sahip birçok kişiyi içerisinde bulundukları zor durumdan yararlanarak faiz karşılığı para verdikleri ve bu verdikleri paralar karşılığında yüksek meblağlarda çek ve senet imzalattırdıkları, çalışmanın yapıldığı yaklaşık 3 aylık süreçte zorda kalan bu insanlara yaklaşık 815 bin TL para vererek 3 milyon 600 bin TL civarında haksız kazanç elde ettikleri yapılan çalışmalardan anlaşıldı.

Kanser hastası eşi için 40 bin TL almış..

Şüpheli şahısların ikamet, iş yeri ve araçlarında yapılan aramalar sonucunda; 42 adet senet, 1 adet senet karnesi, 4 adet çek yaprağı, 15 adet alacak-verecek hesaplarının bulunduğu not kağıdı, 3 adet verilen paraların ve alınacak faizlerin tutulduğu not defteri, 1 adet tabanca ve tabancaya ait 1 adet şarjör – 7 adet cep telefonu ve simkart ve 1 adet flash bellek ele geçirildi. Ele geçirilen çek ve senetlerin birçoğuna görevliler tarafından el konulduğundan faiz karşılığı para almak zorunda kalan birçok vatandaşın mağduriyetlerinin giderilmesi sağlandı. Bu mağdur kişilerden bir tanesinin eşinin kanser olduğu ve tedavisi için para bulamadığı bu sebepten dolayı bu işi organize eden şüphelilerden 40 bin TL para almak zorunda kaldığı, karşılığında açık senet imzaladığı anlaşıldı. Mağdur vatandaşa ait senete de yapılan aramalar sonucu el konuldu. Konu ile ilgili farklı illerde ikamet eden 21 mağdurun ifadesi alındı. Şüpheli 5 kişinin adli işlemlerinin tamamlanması akabinde Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edildiler.

 

 

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.