yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Hafif Yağmurlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C

‘GURUR GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN!’

‘GURUR GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN!’
19.07.2022 14:40
0
A+
A-

 

Yalova’nın 19 Temmuz 1921 yılında gerçekleşen şanlı mücadele ile düşman işgalinden kurtarılmasının 101. yıldönümü düzenlenen törenlerle kutlandı. Bu kapsamda ilk tören 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlendi..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda Yalova’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 101. Yıldönümü düzenlenen törenle kutlandı. Törene Yalova Valisi Muammer Erol, Yalova Garnizon Komutanı Tuğamiral Neslim Eski, Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, AK Parti Yalova Milletvekilleri Ahmet Büyükgümüş ve Meliha Akyol ile Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, siyasi partilerin il başkanları, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldılar. Atatürk anıtına Yalova Valisi Muammer Erol, Garnizon Komutanı Tuğamiral Neslim Eski ve Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk katıldı. Tören çelenk sunumu ile başlarken, Yalova Valiliği çelengini Vali Muammer Erol, Atatürk anıtına sundu. Ardından Garnizon Komutanlığı çelengini Garnizon Komutanı Tuğamiral Neslim Eski takdim ederken, Yalova Belediye Başkanlığı çelengi, Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk tarafından Atatürk Anıtına sunuldu. Çelenk sunumunun ardından şehitlerimiz için 1 dakikalık saygı duruşu gerçekleşti ve ardından İstiklal Marşımız okundu.

‘ZAFERLE NETİCELENDİ’..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Yalova’nın kurtuluş yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Yalova’nın gurur gününü kutladığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yalova’nın kurtuluşunun 101. yıldönümünde vatandaşlarımıza tebriklerimi iletiyorum. İstiklal mücadelesi vatanı canlarından üstün tutan kahramanları ile tarihe mal olan tüm şehit ve gazilerimizin emsalsiz fedakarlıkları aziz milletimizin bağımsızlığına ve özgürlüğüne sahip çıkma kararlılığı sayesinde zaferle neticelenmiştir. Böyle kutlu bir anlayışla kadim medeniyetimizin mirası üzerine kurulan Cumhuriyetimizi kazanımları ile korumak, yaşatmak, muhasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkartmak, yeni başarılarla daha da güçlendirmek sureti ile geleceğe taşımak için büyük bir azimle çalışmaya devam ediyoruz. Bu inançla istiklal savaşımızın bütün kahramanlarını saygı ve rahmetle anıyorum. Yalova’nın bu gurur gününü tekrar kutluyor, tüm Yalovalı vatandaşlarımızı en kalbi duygularımla selamlıyorum” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.