yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

GÖÇ VE KADIN KONUŞULDU

GÖÇ VE KADIN KONUŞULDU
14.12.2022 16:28
0
A+
A-

 

  • Uluslararası Kadın ve Toplumsal Gelişim Derneği (KATFA-DER) tarafından düzenlenen ‘Göç ve Kadını Konuşuyoruz’ isimli panel, Yalova Valisi Muammer Erol’un katılımıyla gerçekleştirildi.

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Uluslararası Kadın ve Toplumsal Gelişim Derneği (KATFA-DER), İl Özel İdaresi, İl Göç Müdürlüğü, Bal- Göç Derneği ve Avukat Dilan Dicle Çetin’in katkılarıyla ‘Göç ve Kadını Konuşuyoruz’ isimli bir panel düzenlendi. İl Özel İdaresi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen panele; Vali Muammer Erol, Yalova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Tıp Fakültesi Dekanı Vefik Arıca ve kurum müdürleri de katıldı. İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel’in moderatörlüğünü yaptığı panelde; İl Göç Müdürü Salih Soner Coşkun, Uluslararası Kadın ve Toplumsal Gelişim Derneği Başkanı Nurten Anıl, İl Göç Müdürlüğü Uyum ve İletişim Çalışma Grubu Başkanı Mesut Aytun, İl Göç Müdürlüğü Sosyal Çalışmacı Esma Yıldız, Bal-Göç Derneği Başkanı Lütfi Özgür ile Avukat Dilan Dicle Çetin katılımcılara bilgi ve tecrübe paylaşımında bulundular. İl Göç Müdürü Salih Soner Coşkun, ilimizdeki ve ülkemizdeki göç yönetimi politikaları, yabancıların kalış statüleri ve uygulamalar, uluslararası koruma mülakat süreçleri ve yapılan il bazındaki çalışmalar, ilimizdeki kadınların uyruk profilleri ve karşılaştıkları problemleri konularına değindi. Avukat Dilan Dicle Çetin, uluslararası koruma başvurusu ve başvurunun reddi halinde açılacak davalar, haklarından sınır dışı etme kararı ve geri gönderme merkezine gönderme kararı verilenlerin hukuki hakları dava sürecini anlattı. Bal- Göç Derneği Lütfi Özgür, “Kimse doğup büyüdüğü toprakları, anılarını, geçmişini, malını, mülkünü öylece bırakarak kendi isteği ile terk edemez. Göçmenlik ateşten bir gömlektir. Maalesef bizler de sadece Türk ve Müslüman olduğumuz için göçe zorlanarak anavatanımıza geldik. Tüm zorluklara rağmen hayata dört elle sarılarak devletimize yük olmadan, katma değerler üreten bireyler olduk. Bu başarımızın temel mimarları ise cefakar ve fedakar kadınlarımız oldu” dedi. İl Göç İdaresi Müdürlüğü Sosyal Çalışmacı Esma Yıldız, uluslararası koruma masası mülakatları ve dezavantajlı gruplardan kadının karşılaşmış oldukları problemler, uyum faaliyetleri ve bilgilendirme toplantıları, sosyal uyum ve yaşam eğitimi programı kurslarının ilimizdeki yansımaları ve istatistiki bilgiler paylaştı.

Panelin sonunda katılımcıların soruları cevaplandırıldı.

Teşekkür belgesi takdim edildi..

KATFA-DER Başkanı Nurten Anıl, program sonunda katılımcılara teşekkür belgesi ve plaket sunumunda bulunarak bu tür programların devam edeceğini, bilginin paylaşıldıkça büyüyeceğini ve dünyada herkesin eşit hak ve adaletten yararlanmasını, buna istinaden de sağlıklı bir toplum içerisinde yasayabilme temennisinde bulundu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.