yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Parçalı Bulutlu
18°C
Yalova
18°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Açık
19°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
21°C
Salı Açık
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

‘GERÇEK İYİLEŞTİRMELER İSTİYORUZ’

‘GERÇEK İYİLEŞTİRMELER İSTİYORUZ’
01.09.2022 17:15
0
A+
A-

 

  • Yalova Barosu Başkanı Elif Turnacı Çavuş, Türkiye Barolar Birliği (TBB) ile Adalet Bakanlığı arasında Ceza Muhakemesi Kanunu (CMK) ücret tarifesinde gerçek iyileştirmeler yapılması gerektiğini belirtti..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Yalova Baro Başkanı Elif Turnacı Çavuş, Ceza Muhakemesi Kanunu ücret tarifesinin yeniden düzenlenmesi gerektiğini ifade etti. Çavuş, TBB tarafından dile getirilen iyileştirme talebinin aslında tüm baroların ortak talebi olduğunu vurguladı.

‘AAUT dışında bir belirleme kabul edilemez’..

Başkan Elif Turnacı Çavuş açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “TBB ile Adalet Bakanlığı arasında CMK Ücret Tarifesinin belirlenmesine yönelik görüşmeler gerçekleştirilmektedir. Görüşmeler esnasında TBB tarafından dile getirilen iyileştirme 06.07.2022 tarihli açıklamada ifade edildiği üzere tüm baroların ortak talebi ve kararlılığının yansımasıdır. Ceza yargılamasında avukatın varlığı işkence ve kötü muameleyle ve hukuka aykırılıklarla mücadelenin bir parçası, hak arama özgürlüğünün garantisi, adil yargılanma hakkının olmazsa olmazıdır. Adil bir yargılamanın ancak savunmanın katılımıyla var olabileceği unutulmamalı, yargının kurucu unsuru savunma için CMK görevlendirmelerini mevcut ücret politikalarıyla dayatmaktan ve bir angaryaya dönüştürmekten vazgeçilmelidir. Öncelikle ve önemle saptamak gerekir ki; CMK hizmetleri için AAUT dışında bir belirleme kabul edilemez. AAÜT’nin onda birine denk gelen CMK ücretleri, her biri en az 3 yıl süren bir davanın ücreti olarak avukatlara reva görülemez.” Baroların ortak kararına uyulması çağrısında bulunan Çavuş, “Biz Yalova Barosu avukatları olarak bir kez daha yineliyoruz; Barolarımızın ortak kararına uygun TBB taleplerinin arkasındayız. Bu nedenle, yapılacak değerlendirmelerde görüşlerimizin dikkate alınmasını bekliyoruz. Bilinsin ki bu uyarı, sonrasındaki eylemliliğin habercisidir. Hak ettiğimiz ücretler belirleninceye kadar mücadeleyi sürdüreceğiz. Bizi duyun, sesimize ve taleplerimize kulak verin” dedi.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.