yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Hafif Yağmurlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C

GENÇLİK BAYRAMI YALOVA’DA KUTLANDI

GENÇLİK BAYRAMI YALOVA’DA KUTLANDI
19.05.2023 15:10
0
A+
A-

Gençlik ve Spor İl Müdürü Salih Kılıç:

‘GENÇLERİMİZ EN KIYMETLİ MİRASLARIMIZDIR’

 

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 104. yıldönümü, Yalova’da kutlandı.

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 104. yıldönümü, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle kutlandı. Şırnak’ta şehit düşen 5 askerimiz dolayısıyla törende halk oyunları gösterisi iptal edildi. Törene; Yalova Valisi Muammer Erol, AK Parti Yalova Milletvekilleri Ahmet Büyükgümüş ile Meliha Akyol, CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan, Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk ve protokol mensupları katıldı. Atatürk anıtına çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Gençlik ve Spor İl Müdürü Salih Kılıç yaptı.

‘Unutmayınız ki vatanını en çok seven, en çok çalışandır’

Kılıç, şunları söyledi: “Bu bayram tarihimizde milli mücadelemizin başladığı gün olarak kaydedilmiştir. 19 Mayıs 1919 tarihinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak Türk milletinin yeniden uyanışının, bağımsızlık mücadelesinin ve Cumhuriyetimizin doğuşunun ilk adımını atmıştır. Türk halkı Atatürk’ün öncülüğünde azim ve kararlılıkla çalışarak ülkenin kurtuluş mücadelesini başlatmış ve başarıya ulaştırmıştır. Bugün Türkiye’nin demokrasisi ve birliği adına önemli bir gün olarak kutlanan 19 Mayıs, aynı zamanda gençliğimizin geleceğine ışık tutan bir bayramdır. Gençlerimiz bu vatanın teminatı, geleceğine bırakacağımız en kıymetli miraslarımızdır. Sevgili gençler her 19 Mayıs’ta Samsun’dan elden ele dolaştırılan koşturulan bayrağımız, rengini bu topraklar hep vatan kalsın diye şehit olan şühedanın kanından almaktadır. Sevgili gençler, siz Türk’e istiklal aşkını veren Kara Fatmaların, Nene Hatunların yalnız Efelerin, siz ‘ya istiklal ya ölüm’ diyen Antepli Şahinlerin, Hasan Tahsinlerin, Yahya Çavuşların, Seyit Onbaşıların, siz tarihi tarih yapan Barbarosların, Ulubatlı Hasanların, Yavuzların soyundansınız. Unutmayınız ki tarihi şan ve şerefle yoğrulmuş bir milletin fertleri olarak binlerce şehit vererek, sıkıntılar ve yokluk içinde büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak en başta gelen görev ve sorumluluğunuz olmalıdır. Unutmayınız ki vatanını en çok seven, en çok çalışandır, işini en doğru yapandır. Bu duygu ve düşüncelerle başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz milletimizin bağımsızlığı, huzur ve refahı için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi, merhum gazilerimizi ve tüm milli mücadele kahramanlarımızı rahmet, minnet ve şükranla yad ediyor, sevgili gençlerimizin ve Türk milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı yürekten kutluyorum.”

Gençler sahadaydı

Gençlik ve Spor İl Müdürü Salih Kılıç’ın konuşmasının ardından Gençlik Merkezi Üyesi Emir Yağar da günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı. Gençlik Merkezi üyeleri Bora Korkmaz ve Elif İkbal İnan tarafından şiirler okundu. Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı kapsamında seçilen ve Türkiye Şampiyonu olan sporculara ödüllerini Yalova Valisi Muammer Erol takdim etti. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü sporcularının karate ve judo gösterilerinin ardından 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’ndaki tören sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.